Oppdatert onsdag 6. mai kl. 16.00:
Ingenting slår levende kunst og fysiske møter mellom mennesker! Nå åpner regjeringen for at vi kan ønske publikum tilbake til konsertsalen. Riktignok kun 50 publikummere, men det er en myk start og et mulighetsrom som skal komme vårt publikum til gode. I fysisk møte mellom kunstnerne og publikum, oppstår noe unikt. Vi fortsetter å strømme SSO Soaré, men åpner samtidig opp for å ønske publikum gradvis velkommen tilbake i Fartein Valen.

Oppdatert onsdag 22. april:
Vi har sendt ut informasjon på e-post og per post til våre abonnenter i Hoved- og Klassikerserien, der vi tilbyr tre refusjons alternativer:
Alternativ 1: Gavekort på tilgodehavende beløp
Alternativ 2: Refusjon av tilgodehavende beløp
Alternativ 3: Avstå fra refusjon (pengene øremerkes SSOs talentprogram) 

Oppdatert onsdag 8. april kl. 11:00:
I tråd med pålegg fra nasjonale myndigheter er alle våre konserter frem til 15. juni, utsatt eller avlyst. 

Oversikt over berørte konserter:
17. april: Klassikerserien: Romeo og Julie
18. april: Kammermusikk med utsikt
23. april: Hovedserien: Fra Beethoven til Valen
06. mai: Håkon Kornstad & SSO
14. mai: Hovedserien: Beethoven, den visjonære
28. & 29. mai: Vennekonsertene
Til alle dere som er abonnenter i Klassiker- eller Hovedserien; ditt faste sete forblir reservert, og du trenger ikke å foreta deg noe på nåværende tidspunkt. Vi vil snart komme tilbake med mer informasjon omkring ditt abonnement i inneværende sesong, samt fornyelse av abonnement i sesongen 2020-21.
____________________________________________________
Oppdatert mandag 23. mars kl. 13:00:

I tråd med pålegg og anbefalinger fra nasjonale myndigheter er alle våre konserter frem til påske, utsatt eller avlyst. Billettskranken og Spiseriet i Stavanger konserthus er stengt inntil videre, men du kan nå SSO på telefon 97 75 60 80 eller billettskranken på telefon 51 53 70 00 (innvalg 1) mandag–fredag kl. 10–16.

Oppdatert torsdag 12. mars kl. 14:00:
SSOs virksomhet vil de neste ukene være påvirket av smittebegrensende tiltak i forbindelse med koronaviruset. Det betyr at alle konserter med Stavanger Symfoniorkester avlyses frem til påske. Situasjonen vurderes fortløpende, og kan endres på kort varsel.

OVERSIKT OVER BERØRTE KONSERTER:
Fra den nye verden 19. & 20. mars
LYDO 2020 26. mars
Kammermusikk med utsikt 28. mars
Musikk fra havet 2. april

Oppdatert tirsdag 10. mars kl. 12.30:
Stavanger Symfoniorkesters konserter 19. og 20. mars er dessverre avlyst for publikum. Konserten torsdag 19. mars, Fra den nye verden, spilles som planlagt i Fartein Valen og sendes direkte på NRK Klassisk torsdag kveld.

Har du kjøpt løssalgsbillett vil den bli refundert direkte til kortet du betalte med. Kjøpte du over disk i konserthuset, henvender du deg samme sted. For abonnenter vil SSO komme tilbake til eventuell kompensasjon når det totale omfanget på situasjonen er kjent.

Oppdatert mandag 9. mars kl. 11.00:
Etter en samlet vurdering er det besluttet å avlyse Der Folk Ferdes 9.-12. mars 2020, i tråd med Stavanger kommunes smittebegrensende tiltak i forbindelse med koronaviruset. Dette er svært beklagelig og vi håper å gjennomføre de planlagte konsertene på et senere tidspunkt. Med hensyn til neste ukes konserter, Fra den nye verden, vil vi snarlig og senest i løpet av tirsdag 10. mars, komme med informasjon.

Publikum som berøres, vil bli kontaktet. Her er pålegget Stavanger kommune har sendt ut idag, søndag 8. mars:

STENGER ARRANGEMENTER PÅ GRUNN AV KORONA
For å begrense og forsinke mulig smitte av koronavirus, har Stavanger kommune vedtatt å stenge en del arrangementer. I første omgang for de to neste ukene.

Stavanger kommune stenger inntil videre alle innendørs arrangementer med over 500 deltakere. I tillegg stenges arrangementer med flere enn 50 deltakere som er rettet mot grupper som er risikoutsatte for koronavirus.

Vedtaket er gjort etter smittevernloven §4-1 – forbud mot større arrangementer.

Konsekvensene av dette er at arrangementene enten må avlyses eller tilpasses vedtaket.

– Vi er i en sårbar situasjon der vi får økende antall smittede innenlands. Derfor velger vi nå å ta ytterligere grep for å begrense spredningen, sier helsesjef Marit Anda.

Følgende arrangementer kan avholdes:

Utendørs arrangementer
Innendørs arrangementer under 500 deltakere
Stavanger velger altså å gå lengre enn enkelte andre byer i Norge.

– Stavanger er en annerledes kulturby enn Bergen og Oslo, med færre store arenaer. Derfor vil en grense på 1000 publikummere ha begrenset effekt her. Vi har valgt å sette en grense på 500 for å aktivt begrense smittefaren, sier beredskapssjef Torstein Nielsen.

Alle arrangementer som avholdes i Stavanger skal sikre at deltakerne kan ivareta god hånd- og hostehygiene. Det skal i starten av arrangementet informeres om smittesituasjonen, og deltakerne skal anmodes om å ivareta god hånd- og hostehygiene.

Gjelder inntil videre
Dette gjelder i første omgang i to uker, fra 9. mars fram til og med søndag 22. mars. Dette vurderes fortløpende, og kan endres på kort varsel.

Kontaktinformasjon:
Pressekontakt Stavanger kommune: Torstein Nielsen, telefon 911 13 145

Les alt av kommunens koronainformasjon på stavanger.kommune.no/korona.