FØR KONSERTEN

Vil du vite litt mer om musikken som spilles på kveldens konsert? Har du lyst til å få skjerpet oppmerksomheten om musikken og få enda større utbytte av konserten? I så fall kan vi anbefale Inn i musikken, en 30 minutters introduksjon om kveldens program, som holdes før hver konsert i Hovedserien. Her gir ulike fagpersoner interessante innblikk i den musikken du får høre i konsertsalen straks etterpå.

Den som forteller om musikken på disse samlingene, kan for eksempel være kveldens dirigent, komponisten for et av verkene på programmet, en professor fra Universitetet eller en musiker fra orkesteret. De kan ha ulike innfallsvinkler til musikken de skal snakke om, men det gjør disse verkorienteringene ekstra interessante og ulike fra gang til gang. 

LYTTEKURS 

Er du interessert i å forsterke musikkopplevelsen enda mer, er det mulig å melde seg på LYTTEKURS MED PER DAHL. Kurset er lagt til rette for alle musikkinteresserte, også de uten musikkfaglig bakgrunn. Hver kurskveld vil det bli tatt utgangspunkt i ett av verkene som Stavanger Symfoniorkester fremfører den etterfølgende torsdagen. Lyttekurset arrangeres i Norsk Lydinstitutts lokaler (Bjergsted terrasse 5A) utvalgte torsdager kl 19.30 til 21.30.

Kurset er et samarbeid mellom Rogaland musikkråd, Universitetet i Stavanger, Norsk Lydinstitutt og Stavanger Symfoniorkester. I tilknytning til kurset arrangerer Rogaland musikkråd konsertreiser til europeiske musikkbyer. KLIKK HER FOR MER INFO OG PÅMELDING, eventuelt kontakt Rogaland musikkråd på telefon 51 84 66 55 eller epost. 

SKOLEKONSERTER 

Tilbudet om skolekonserter for klassetrinnene 1.-7. i Stavanger-skolene har eksistert i siden 1980-tallet. Stavanger kommune bruker årlig symfoniorkesteret til skolekonserter. I samarbeid med Stavanger Kulturskole, lager SSO et undervisningsopplegg som benyttes i klasserommet, både før og etter besøket i Konserthuset.

Oppgavene i heftet er tett knyttet til programmet på konserten, og inviterer elevene til å aktivt utforske musikken. Ta gjerne kontakt med orkesterpedadog Ingvild Rosenberg for mer informasjon.