På scenen beskrives Kaada som kompromissløst bankende og sanselig plystrende. En opplevelse.

Multi-instrumentalisten har med seg en rekke forskjellige instrumenter, som trakteres i et enormt kreativt overskudd. Kaada er kjent for å lage stor emosjonell musikk for filmer, album og på sine konserter.

Sjangeroverskridende og eksperimentelle, men lyttervennlige komposisjoner, er gjennomgående i Kaadas musikk. På denne konserten skal han fremføre helt nye arrangementer av gamle og nye komposisjoner, sammen med musikere fra Stavanger Symfoniorkester.

“Det var egentlig pianist jeg drømte om å bli da jeg vokste opp. Jeg tok klassisk pianoutdannelse med påfølgende jazzutdannelse i New York. Men så gjorde jeg musikken til et par filmer, “Mongoland” og “Alt om min far”, som begge fikk veldig mye oppmerksomhet, og vipps så ramla jeg oppi komponistgryta og det ble en fulltidsjobb. Det ble mindre tid til pianospilling. I 2017 gjorde jeg noen solokonserter i Tyskland og  Norge, og jeg merket hvor mye jeg har savnet det. Nå har jeg skaffet meg et fint flygel, og bruker store deler av dagen foran tangentene igjen. På konserten med Stavanger Symfoniorkester kommer jeg også til å ta med meg flere andre instrumenter, som jeg liker å lage musikk med” sier Kaada.

John Erik Kaada, mest kjent som bare Kaada, havnet på Billboard-lista med sitt debutalbum i 2003. Siden har han laget musikk for alt fra kunstprosjekter til høyprofilerte filmer og konserter. Musikken hans spilles nesten daglig på TV og radio. Kaadas filmmusikk finnes på over 40 norske og internasjonale kinofilmer. Musikken hans har også blitt spilt på store TV-show som Late Night With Jimmy Fallon, Oprah, The Super Bowl, The Daily Show og 60 Minutes. Han har også laget musikk for NRK. Musikken hans finner veien ut til et stadig større internasjonalt publikum, først og fremst gjennom egne plateutgivelser og turnering. En av døråpnerne ut i verden har vært hans samarbeid med den amerikanske sangeren, Mike Patton (Faith No More, Mr.Bungle, Fantomas). Deres foreløpig siste utgivelse “Bacteria Cult” ble utgitt i 2016.

Kaada er også kjent som vokalist i bandet Cloroform hvor han dessuten trakterer to Clavinetter. Bandet er kjent for sitt lekne energiske samspill, underholdende låter og sine oransje kjeledresser.

John Erik Kaada, vokal