Program

Franz Doppler (1821-1883):
Andante & rondo, Op. 25 (1870) 8 min.

Kristin Hammerseth, fløyte
Vidar Austvik, fløyte
Ida Mo Schanche, klaver

Bodhild Vossgård: Strykekvartett nr. 4 20 min.

Bjarte Mo, fiolin
Nora Myrset Asheim, fiolin
Øystein Otneim Torp, bratsj
Bodhild Vossgård, cello

SSOpen 35 min.

Odd Børge Sagland: Boddin

Maurice Ravel (arr. Sagland):
Prelude

Odd Børge Sagland:
Amadeus i Havanna
Sardinens begravelse

Arabisk trad.:
Lamma Bada Yatathana

Odd Børge Sagland:
Valencias utro baker
Selis Sirener
Istanbul

Dāvis Sliecāns, bratsj
José Moreira, kontrabass
Eli Storstein, klarinett
Alexandre Molina Solís, fagott
Odd Børge Sagland, slagverk

Sted

Fartein Valen, Stavanger konserthus

Fløytist og komponist Albert Franz Doppler arrangerte og komponerte mye musikk for to fløyter, spesielt for å kunne spille med sin yngre bror, Karl Doppler. Tidlig i karrieren deres var de tilsynelatende et imponerende syn når de opptrådte: den venstrehendte Karl holdt fløyten sin «bakvendt», og skapte et speilbilde av sin høyrehendte bror når han sto motsatt av ham. Andante og Rondo for to fløyter og piano forblir en favoritt ikke bare blant fløytister, men har også blitt arrangert for andre kombinasjoner av solister og orkester. Den lyriske Andante i A-dur har en livlig midtseksjon i a-moll. Den avsluttende Rondo veksler mellom en livlig melodi i a-moll,  og avsluttes med en variasjon i C-dur.

Vår cellist Bodhild Vossgård har siden 1996 komponert kammermusikk og musikk for dans, teater og film. Denne kvelden får dere høre hennes Strykekvartett nr. 4, som består av fem satser. Kvartetten starter med et lidenskapelig tema i cello, lister seg videre i pizzicato for så å finne det innledende temaet igjen nå med et hint av tango. Andresatsen er vemodig og sangbar, mens den tredje består av variasjoner over et humoristisk tema. Deretter får vi høre fjerdesatsen som kan minne om en sørgemarsj, før det avsluttes med rytmisk lek i sistesatsen.

SSOpen er et ensemble i SSO, som ofte spiller sammen under konsertkonseptet Der folk ferdes. Til denne kvelden har de satt sammen et variert program til oss, med Ravel, Prokofiev, Mozart, Sting og Sagland.

Navnet SSOpen, Stavanger Symfoniorkester Open, har vi gitt oss fordi vi er glad i veldig mye forskjellig musikk, det uforutsigbare, spenningen som ligger i det å bevege seg utenfor komfortsonen. Sammensettingen av instrumentene er alt annet en konvensjonell: bass klarinett, fagott, kontrabass, bratsj, vibrafon og perkusjon. Ensemblet finner musikk de er glade i, fra alle sjangre og verdensdeler, og setter dem sammen på sin egen måte, og gir den sitt eget uttrykk.

 

Kammerfest i Valen-serien møter du musikere fra SSO. Her spiller de musikk de selv har valgt ut, noe som skaper en personlig og unik ramme rundt konsertopplevelsen.

Som publikum inviteres du til å sitte rundt musikerne på podiet eller på korbalkongen, slik at du kommer ekstra tett på framførelsen.