The Mute er en kjærlighetshistorie om Tom og Jenny, fortalt uten replikker og ord, med musikk som språk.

Vi møter Tom og Jenny når de er blitt gamle og de viser oss tilbakeblikk fra livet deres sammen. Gjennom disse tilbakeblikkene blir vi kjent med karakterene, hvordan deres liv ble flettet sammen og førte dem dit vi møter dem i dag.

I 2015 inviterte Stavanger Symfoniorkester Christian Eriksen og Janove Ottesen til et unikt samarbeid. De ble utfordret til å skive en symfonisk stumforestilling på 70 minutter. Nå er The Mute klar for avduking. Janove Ottesen er komponisten bak The Mute og dette er hans første symfoniske storverk. Sammen med Ottesen, har forfatter og skuespiller Christian Eriksen jobbet i tre år med å ferdigstille The Mute.

Underveis i prosessen har laget blitt enda større og sterkere. Musikken arrangeres av Gisle Kverndokk. Jenny spilles av Nina Ellen Ødegård og scenograf Arne Nøst tar i bruk hele luftrommet med projisert animasjon på gjennomsiktige bobinett i ulike fasonger. Reidar Richardsen lager selve videoanimasjonen. Med i teamet er også den walisiske, men Stavangervante dirigenten, Nick Davies som har dirigert Nobelsfredspriskonsert flere år på rad.

Komponist: Janove Ottesen
Manus: Christian Eriksen
Skuespiller: Christian Eriksen
Skuespiller: Mathias Kuoppala
Skuespiller: Nina Ellen Ødegård
Scenograf: Arne Nøst
Koreograf: Therese Markhus
Kostymedesigner: Christina Lovery
Videoanimasjon: Reidar Richardsen
Regi: Christian Eriksen og Arne Nøst
Musikalsk arrangement: Gisle Kverndokk
Dirigent: Nick Davies