The Mute er en symfonisk teaterforestilling. Janove Ottesen har komponert musikk og Christian Eriksen er manusforfatter. Musikken fremføres av Stavanger Symfoniorkester.

The Mute forteller en kjærlighetshistorie. Vi møter vi et eldre par og får se tilbakeblikk fra deres liv. Vi blir på denne måten kjent med karakterene og hvordan livene deres ble flettet sammen og førte dem dit vi møter dem i dag.

I 2015 inviterte Stavanger Symfoniorkester Christian Eriksen og Janove Ottesen til et unikt samarbeid. De ble utfordret til å skive en symfonisk stumforestilling på 70 minutter. Janove Ottesen er komponisten bak The Mute og dette er hans første symfoniske storverk. Christian Eriksen er manusforfatter og mannlig hovedrolleinnehaver. Sammen har de jobbet i nesten fire år med å ferdigstille The Mute. Nå er den symfoniske teaterforestillingen klar for avduking.

Underveis i prosessen har laget blitt enda større og sterkere. Musikken er arrangert av Gisle Kverndokk. Den kvinnelige hovedrollen gestaltes av Nina Ellen Ødegård. Arne Nøst har laget en storslått scenografi og skapt en særegen teaterscene i Fartein Valen-salen. Reidar Richardsen er ansvarlig for lys- og videodesign. Therese Markhus er koreograf. Med i teamet er også den walisiske, men Stavangervante dirigenten, Nick Davies, som blant annet har dirigert Nobels fredspriskonsert flere år på rad.

Komponist: Janove Ottesen
Manus: Christian Eriksen
Skuespiller: Christian Eriksen
Skuespiller: Matias Kuoppala
Skuespiller: Nina Ellen Ødegård
Scenograf: Arne Nøst
Koreograf: Therese Markhus
Kostymedesigner: Christina Lovery
Videoanimasjon: Reidar Richardsen
Regi: Christian Eriksen og Arne Nøst
Musikalsk arrangement: Gisle Kverndokk
Dirigent: Nick Davies