Program

Tsjaikovskij: Rokokkovariasjoner
Wolf: Der Feuerreiter for kor og orkester
Tveitt: Hundrad hardingtonar, Suite nr. 4 - utdrag
Sibelius: Lemminkänen Suite op. 22

Medvirkende

Tabita Berglund, dirigent
Sandra Lied Haga, cello
Stavanger symfonikor, medvirkende

Morten Jentoft, foredrag og innleder

Sted

Fartein Valen, Stavanger konserthus

Vi avrunder en innholdsrik konsertsesong med orkesterets tradisjonelle Vennekonserter, eksklusivt for våre abonnenter der de har mulighet til å invitere med seg familie, venner og kolleger.

Med Vennekonsertene ønsker vi at vårt faste publikum skal få anledning til å vise frem orkesteret sitt og dele en musikalsk aften i godt selskap med sine venner. Denne kvelden byr orkesteret på et bredt spekter av orkestermusikk, gjenhør med utvalgte høydepunkter fra sesongen som har vært og presentasjon av programmet med musikalske smakebiter fra sesongen 2020/2021!

Kveldens solist Sandra Lied Haga er årets vinner av Equinor Morgendagens Helters talentstipend 2019. Hun er en av Norges fremste unge cellister har utmerker seg innen den klassiske musikksjangeren. Fra juryens begrunnelse står det følgende: «Hun viste fra tidlig alder en oppsiktsvekkende teknisk kontroll og en fyldig syngende cellotone, og har de siste årene utviklet sin personlige stemme. Hun legger ned en formidabel innsats for å stadig nå videre, og har de siste årene fått god internasjonal erfaring».

* Tveitt: Hundrad Hardingtonar er stemt frem av publikum.

Billettuttak er utsatt inntil videre grunnet koronasituasjonen.