Den norske skuespilleren Even Stormoen debuterte i 1978 i musikalen «Godspell» i Grieghallen. Han skapte raskt oppmerksomhet med sin tolkning av Romeo i «Romeo og Julie» på Den Nationale Scene, hvor han var ansatt frem til 1981. I 1979 fikk han sitt nasjonale gjennombrudd som Lyngstrand i «Fruen fra havet» på Fjernsynsteatret. Han er også kjent fra fjernsynsserien «M.R.S.M.T.» der han leverte satire og humor på ypperste nivå.

Etter sin tid ved Den Nationale Scene og Fjernsynsteatret, var Stormoen en del av Riksteatret i perioden 1981–1982. Deretter gikk han videre til Nationaltheatret, hvor han jobbet fra 1983 til 1988. Han leverte en imponerende rolleprestasjon som sønnen i Lars Noréns «Natten er dagens mor». I 1989 ble han en del av Rogaland Teater, hvor han har utmerket seg som en allsidig og dyktig skuespiller.

Han har spilt Don Juan i «Don Juans siste dager» av Tirso de Molina og Nick Dear, og Harpagon i Molières «Den gjerrige». For sistnevnte rolle ble han belønnet med både Kritikerprisen (1997/98) og Hedda-prisen (1998). Blant hans andre betydningsfulle roller ved Rogaland Teater finner vi Antonio Salieri i Peter Shaffers «Amadeus», Ralph Nickleby i Charles Dickens’ «Nicholas Nickleby» og Rubek i Henrik Ibsens «Når vi døde vågner».

Foto: Henriette Time