Barn og unge

2017 Stavanger. Stavanger symfoniorkester (SSO) inviterte til åpen dag i Stavanger konserthus. Mange barn besøkte arrangementet. SSO-musiker Eirik Stangenes lærer Sanne Kjøsnes Ormøy grunnleggende grep på fiolin.  

Hvert år spiller Stavanger Symfoniorkester for nær 30.000 barn og unge i Rogaland.

samspill_17A5497_fav_redigert

Formidling av symfonisk musikk og vår kulturarv til barn og ungdom er en viktig del av Stavanger Symfoniorkesters samfunnoppdrag. I 2019 har vi hatt over 50 konserter rettet mot barn og unge, og samlet nesten 30.000 håpefulle.

 

TALENTJAKTEN

Talentjakten startet i 2010 og har til hensikt å løfte frem og inspirere unge talent innenfor orkestermusikk. Prosjektet går over ett år og de unge musikerne får delta på fire orkesterproduksjoner med Stavanger Symfoniorkester. Flere av de talentene som tidligere har deltatt, har fått faste jobber i profesjonelle orkestre eller benyttes som frilansmusikere.

Er du vårt neste talent?
Vi leter etter unge talenter fra Rogaland som ønsker å prøve deg som orkestermusiker på profesjonelt nivå!

  • Prøvespillet vil i år bli gjennomført digitalt
  • Opptak sendes til ir@sso.no, innen fredag 23. april
  • For å søke må du være bosatt i Rogaland og mellom 13 og 18 år
  • Nytt av året er at også Vg3-elever søke, med forbehold om at de kan gjennomføre 4 produksjoner i neste sesong

Trykk her for påmelding

Last ned repertoar til prøvespill her


Spørsmål kan rettes til prosjektleder Ingvild Rosenberg på tlf. 416 35 667 eller e-post: ir@sso.no.

LYDO

LYDO er utviklet av Stavanger Symfoniorkester i samarbeid med Equinor talentutviklingsprogram, Morgendagens Helter. Målet er å stimulere til økt kjennskap og interesse for realfag med musikk som inngangsport og er beregnet på 5.-10. klasse i grunnskolen. I 2020 dykker vi ned i spillmusikkverdenen, hvor klassisk spiller en stor rolle. Konferansier for året er Newton og YouTube-profilen Stian Sandø.

I forkant av konserten jobber skoleklasser på 5.-10. trinn i Stavanger med en elevoppgave knyttet til dette teamet, der de skal lage sin egen musikk til et utdrag fra et dataspill. Vinnerkomposisjonen fremføres av Stavanger Symfoniorkester på konserten.


ÅPEN DAG

Hver høst arrangerer Stavanger Symfoniorkester Åpen dag. I november 2019 besøkte nær 2000 store og små besøkte familiearrangementet. Hele konserthuset ble benyttet, og det var mulig å delta på en rekke ulike poster som inkluderte blant annet dirigering, komponering, utprøving av instrumenter og avslutningskonsert.

 

SKOLE- OG BARNEHAGEKONSERTER

Hvert år inviterer Stavanger Symfoniorkester til egne skole- og barnehagekonserter i Rogaland. Vi farter også mye rundt i regionen for å oppsøke barn og unge i sine miljøer. Vår pedagog og orkesterformider, Ingvild Rosenberg, tilrettelegger konserten slik at også små ører synes det er gøy og lærerikt med store musikalske opplevelser!

 

LYST TIL Å VITE MER?

Lurer du på hvilke fire instrumentgrupper et orkesteret består av? Eller hvor ofte musikerne øver og hva en pauke er? Har du lyst å komme på besøk til oss i Stavanger konserthus eller har du lyst til at vi skal besøke din barnehage eller skole?

Ta kontakt med vår orkesterformidler, Ingvild Rosenberg, på telefon 416 35 667.