Formidling av symfonisk musikk og vår kulturarv til barn og ungdom er en viktig del av Stavanger Symfoniorkesters samfunnoppdrag. I 2017 var 39 konserter rettet mot barn og unge og samlet totalt 18 350 barn og unge.

Talentjakten

«Talentjakten» er et samarbeidsprosjekt med Statoil talentutviklingsprogram, Morgendagens Helter, der talentfulle ungdommer velges ut etter prøvespill. De får mulighet til å spille på fire orkesterproduksjoner i løpet av konsertsesongen, under strukturert veiledning av musikere i orkesteret. På denne måten får de en realistisk opplevelse av arbeidet som profesjonell orkestermusiker.

Sesongens talenter i 2017/2018 er fire ungdommer derav to er fra Stavanger, en fra Lura og en fra Haugesund. Til sammen har 31 dyktige ungdommer spilt med SSO gjennom Talentjakten. Christine Oseland deltok som talent i sesongen 2012/2013 og ble høsten 2017 fast ansatt som bratsjist i orkesteret. Flere av de talentene som tidligere har deltatt, har fått faste jobber i profesjonelle orkestre eller benyttes som frilansmusikere.

Lydo

Et nytt prosjekt rettet mot ungdom ble startet i 2013 sammen med Statoils talentutviklingsprogram, Morgendagens Helter. Det har fått navnet LYDO og kombinerer realfag med musikk. Konsertprosjektet er beregnet på 5.-10. klasse i grunnskolen. I 2017 var det musiker og TV-programleder Per Kristian Grytdal eller PK som gledet både skoleelever, forskere og næringslivsledere med en sjelden og meget interessant formidling av sammenhengen mellom musikk og kjemi. Prosjektet fortsetter og i år er teamet musikk, matematikk og koding med Håvard Tjora som årets konferansier.

Åpen dag

Hver høst arrangerer Stavanger Symfoniorkester Åpen dag. I september 2017 besøkte nær 2000 store og små besøkte familiearrangementet. Hele konserthuset ble benyttet, og det var mulig å delta på en rekke ulike poster som inkluderte blant annet dirigering, komponering, utprøving av instrumenter og avslutningskonsert.

Skole- og barnehagekonserter

Hvert år inviterer Stavanger Symfoniorkester til egne skole- og barnehagekonserter i Rogaland. Vi farter også mye rundt i regionen for å oppsøke barn og unge i sine miljøer. Vår pedagog og orkesterformider, Ingvild Rosenberg, tilrettelegger konserten slik at også små ører synes det er gøy og lærerikt med store musikalske opplevelser!

Film- og spillkonserter

De aller fleste av oss har et forhold til film- og gamingmusikk selv om de ikke nødvendigvis er gjengangere i Fartein Valen. Hver sesong setter vi opp konserter med filmmusikk eller gamingmusikk som tema. I januar 2018 gjorde vi spillkonsert for fullsatt sal der mange av publikummerne stiftet sitt aller første bekjentskap med Stavanger Symfoniorkester.

Lyst til å vite mer?

Lurer du på hvilke fire instrumentgrupper et orkesteret består av? Eller hvor ofte musikerne øver og hva en pauke er? Har du lyst å komme på besøk til oss i Stavanger konserthus eller har du lyst til at vi skal besøke din barnehage eller skole?

Ta kontakt med vår orkesterformidler, Ingvild Rosenberg, på telefon 416 35 667.