Barn og unge

2017 Stavanger. Stavanger symfoniorkester (SSO) inviterte til åpen dag i Stavanger konserthus. Mange barn besøkte arrangementet. SSO-musiker Eirik Stangenes lærer Sanne Kjøsnes Ormøy grunnleggende grep på fiolin.  

Hvert år spiller Stavanger Symfoniorkester for nær 30.000 barn og unge i Rogaland.

samspill_17A5497_fav_redigert

Formidling av symfonisk musikk og vår kulturarv til barn og ungdom er en viktig del av Stavanger Symfoniorkesters samfunnoppdrag. I 2019 har vi hatt over 50 konserter rettet mot barn og unge, og samlet nesten 30.000 håpefulle.

LYDO

LYDO er utviklet av Stavanger Symfoniorkester i samarbeid med Equinor talentutviklingsprogram, Morgendagens Helter. Målet er å stimulere til økt kjennskap og interesse for realfag med musikk som inngangsport og er beregnet på 5.-10. klasse i grunnskolen. I 2020 dykker vi ned i spillmusikkverdenen, hvor klassisk spiller en stor rolle. Konferansier for året er Newton og YouTube-profilen Stian Sandø.

I forkant av konserten jobber skoleklasser på 5.-10. trinn i Stavanger med en elevoppgave knyttet til dette teamet, der de skal lage sin egen musikk til et utdrag fra et dataspill. Vinnerkomposisjonen fremføres av Stavanger Symfoniorkester på konserten.


TALENTJAKTEN

«Talentjakten» er et samarbeidsprosjekt med Equinor talentutviklingsprogram, Morgendagens Helter, der talentfulle ungdommer velges ut etter prøvespill. De får mulighet til å spille på fire orkesterproduksjoner i løpet av konsertsesongen, under strukturert veiledning av musikere i orkesteret. På denne måten får de en realistisk opplevelse av arbeidet som profesjonell orkestermusiker. Samarbeidet med Statoil/Equinor strekker seg helt tilbake til 1990.

NB! Årets talentjakt er utsatt i forbindelse med koronaviruset.
Vi kommer tilbake med ny dato for prøvespill på et senere tidspunkt.


ÅPEN DAG

Hver høst arrangerer Stavanger Symfoniorkester Åpen dag. I november 2019 besøkte nær 2000 store og små besøkte familiearrangementet. Hele konserthuset ble benyttet, og det var mulig å delta på en rekke ulike poster som inkluderte blant annet dirigering, komponering, utprøving av instrumenter og avslutningskonsert.

 

SKOLE- OG BARNEHAGEKONSERTER

Hvert år inviterer Stavanger Symfoniorkester til egne skole- og barnehagekonserter i Rogaland. Vi farter også mye rundt i regionen for å oppsøke barn og unge i sine miljøer. Vår pedagog og orkesterformider, Ingvild Rosenberg, tilrettelegger konserten slik at også små ører synes det er gøy og lærerikt med store musikalske opplevelser!

 

LYST TIL Å VITE MER?

Lurer du på hvilke fire instrumentgrupper et orkesteret består av? Eller hvor ofte musikerne øver og hva en pauke er? Har du lyst å komme på besøk til oss i Stavanger konserthus eller har du lyst til at vi skal besøke din barnehage eller skole?

Ta kontakt med vår orkesterformidler, Ingvild Rosenberg, på telefon 416 35 667.