Kombinasjonen av ekstreme instrumentalferdigheter, dyp teoretisk innsikt og en befriende, men innsiktsfull holdning til dogmer og konvensjoner, gir Biondi en helt enestående formidlingsevne.

Fabio Biondi debuterte som 12-åring med Italias Radiosymfoniorkester. Bare fire år senere ble han bedt om å gi sin første konsert på barokkfiolin i Musikverein i Wien. I 1990 etablerte han ensemblet Europa Galante, som er blitt et av verdens ledende barokkensembler. Biondi blir i dag betraktet som en av verdens fremste utøvere i tidligmusikkmiljøet, og vi føler oss svært priviligert som får ha ham som en av våre to kunstneriske ledere i SSO.

HØR FABIO BIONDI med VIVALDIS FIRE ÅRSTIDER:

På turné med Biondi

I mars 2011 tok han Stavanger Symfoniorkester med til USA og ledet orkesteret gjennom meget vellykkede konserter. Blant annet i Carnegie Hall i New York.

I april 2015 ledet han orkesteret på en vellykket turné til Spania med fire konserter i prestisjefylte festivaler og konsertserier i Cuenca, Valencia og Madrid.

Unik inspirator

Biondi er først og fremst musiker fra innerst til ytterst, og det er nesten umulig å se ham for seg uten fiolin og bue, foran eller aller helst blant musikerne på podiet. Biondi ser seg selv som en del av ensemblet mer enn som en leder av det, og dette inspirerer hvert enkelt medlem av SSO til å yte sitt ytterste. Til glede for oss og publikum.

Biondi er ikke bare en unik leder og inspirator, han er dessuten litt av en arkeolog i den rike musikkarven fra barokken og klassisismen. I tillegg er han genuint opptatt av å bringe SSO ut i verden.

Check out Biondis Discography – and find som of Fabio Biondis recordings avaliable on Amazon