Sir George Benjamin (f. 1960) er en britisk dirigent og komponist. Han er anerkjent for sitt bemerkelsesverdige talent innenfor begge disipliner, og har etablert seg som en av de mest betydningsfulle musikalske skikkelsene i sin generasjon.

Benjamins interesse for musikk begynte tidlig, og han begynte å komponere allerede som barn. Han studerte komposisjon ved Royal Academy of Music i London, der han ble veiledet av komponister som Olivier Messiaen og Alexander Goehr. Han utviklet sin egen unike stil som kombinerer modernistiske og eksperimentelle elementer med melodiske og klanglige skjønnheter.

Som dirigent har Benjamin ledet noen av verdens mest prestisjefylte orkestre, inkludert London Symphony Orchestra, Berliner Philharmoniker og Royal Concertgebouw Orchestra. Han er kjent for sin dyptgående forståelse av partiturene og sin evne til å formidle musikkens essens til både musikere og publikum. Han er spesielt anerkjent for sine tolkninger av musikk av komponister som Debussy, Ravel, Messiaen og Stravinskij.

Benjamins karriere som komponist har vært en kontinuerlig suksess. Han har skrevet en rekke betydningsfulle verker innenfor forskjellige sjangre, inkludert orkestermusikk, kammermusikk, vokalmusikk og opera. Hans komposisjoner er kjent for sin kompleksitet, raffinement og fengslende klangverden. Han har mottatt mange priser og utmerkelser for sitt arbeid, inkludert Royal Philharmonic Societys Best Large-Scale Composition for operaen «Written on Skin» i 2013, som skal fremføres med Stavanger Symfoniorkester i mai 2024.