Ingerine Dahl (f. 1980) er fra Stavanger og har etter hvert blitt noe av en multikunstner.

Hun er utdannet klassisk fiolinist fra København, Lausanne, Salzburg, Stavanger og Oslo. Ved siden av sin jobb som konsertmester i Stavanger Symfoniorkester er hun en aktiv gjestekonsertmester, solist og kammermusiker og hun spiller alt fra tidlig barokk til nyskrevet, crossover og improvisasjon.

J.E Mikalsens fiolinkonsert ble skrevet til henne og hun spilte denne inn til strålende kritikker sammen med E. Gullberg-Jensen/SSO i 2019. Hun spiller på et fantastisk instrument; “Ole Bull” Vuillaume fra Dextra Musica og har vært team-leder for Talent Norges “Mestermøter” i Tromsø i de siste 6 årene. Hun har vunnet priser i flere konkurranser og har turnert inn og utland med trioen SKASEI og duoen “Ingerine&MilanDUO”. Hun leder Katedralensemblet i Stavanger Domkirke og er kunstnerisk leder for “Kammerfest i Skudesnes”.

Hun har laget og produsert barneforestillingene “Nattergalen” og “Goldberg Danser” i samarbeid med Stavanger kammermusikkfestival samt den kritikerroste forestillingen “Solitude” sammen med Det Norske Kammerorkester fremført på Festspillene i Bergen og på Sentralen i Oslo. Hun har et fruktbart samarbeid med University of the Arts, London (Costume Design) som har sprunget ut i tre prosjekter; “Solitude” (2017/2019), “Peau d Ane” (2018) og nå “Sei solo LUCE”/“LYSPRINSESSÅ” (2022-23).

Hun samarbeider med flere anerkjente komponister i denne sesongen og skal uroppføre soloverk av Marcus Paus på Nasjonalgalleriet i februar og Anna Maria Kowalskys “Sei solo LUCE” på Orgelnatt sammen med Nils Henrik Asheim i april. LYSPRINSESSÅ med musikk i samarbeid med Dag Egil Njaa skal fremføres i Zetlitz ved Kammermusikkfestivalen i Stavanger og på Sentralen i Oslo i august 2023. Fem soloverk (inkludert stykker av Rolf Wallin og Maja Ratkjes) skal spilles inn som solo-cd for LAWO i 2024-25.

Hun er interessert i innovasjon og teknologi som kan skape begeistring, bevegelse og gleden ved samspill og har utviklet det interaktive, bevegelsesfremmende instrumentet, Muzziball som nå er del av Norwegian Smart Care Cluster.