Han har hatt en rekke verk fremført blant annet av Tokyo filharmoniske orkester, Oslo filharmonien, Bergen filharmoniske orkester, Stavanger symfoniorkester, Norrköping symfoniorkester, Kringkastingsorkesteret, Orkester Norden, Kristiansand symfoniorkester, Oslo Sinfonietta , Bodø Sinfonietta, Thomas Bloch, Reykjavik Kammerorkester, Quartet Artis Wien, Orchestre de Flutes Francais og Manger Musikklag. Han har samarbeidet med video- og billedkunstner som Tori Wrånes.

Januar 2010 urfremførte Björn Nyman og Kringkastingsorkesteret Clarinet Concerto ved scene 2 i den norske opera og ballett i Oslo. 20.januar 2012 ble verket Parts II for Orchestra, et av fire verk i finalen i komponistkonkurransen Toru Takemitsu Composition Award (dommer Salvatore Sciarrino) og vant Edvardprisen 2014 urfremført av Tokyo filharmoniske orkester. 23. august 2013 urfremføres Wagner Prelude av operaorkesteret i hovedsalen i Den Norske Opera som det nye åpningsverket til finalekonserten i Dronning Sonjas Internasjonale Sangkonkurranse. Songs for Orchestra ble urfremført av Kringkastingsorkesteret og vant Rostrum 2015 og blir kringkastes i 30 land rundt om i verden.

Nye bestillinger er blant annet Saan for Poing and Orchestra som ble urfremført i januar 2017. Fiolinkonserten, som er bestilt av Ingerine Dahl, urfremføres altså i kveld med Stavanger Symfoniorkester.