Spanske Jaume Santonja er assisterende dirigent for Basque National Orchestra og en fast gjest i de store orkestrene i Spania som Orquesta y Coro Nacionales de España, Orquestra de la Comunitat Valenciana, Orquesta Sinfónica de Tenerife, Orquesta Filarmónica de Málaga, Real Filharmonía de Galicia, Orquesta Sinfónica de Bilbao og Oviedo Filarmonía.

Jaume er tidligere assisterende dirigent for det verdenskjente City of Birmingham Symphony Orchestra i Storbritannia, og gjester jevnlig de store europeiske orkestrene som bl. a. BBC National Orchestra of Wales og Antwerp Symphony Orchestra. Høydepunkter i 2021/22-sesongen er debut med Hong Kong Philharmonic og Beograd Philharmonic.

I 2020 ble Santonja valgt ut blant de fire mest lovende unge dirigentene til å delta i de eksklusive mesterklassene med Iván Fischer og Royal Concertgebouw Orchestra i Amsterdam. Jaume er grunnleggeren av musikkkollektivet AbbatiaViva og er også aktiv som musikkarrangør og orkestrator, samt en lidenskapelig komponist for kammermusikkverk. Jaume var førsteperkusjonist for Antwerpen symfoniorkester i syv år.