Den franske mezzosopranen Karine Deshayes studerte hos Mireille Alcantara, og starte karrieren sin i Lyon Opera, hvor hun blant annet hadde rollene som Cherubino, Stephano og Rosina.

Deretter tok karrieren raskt fart. Hun ble invitert til å opptre på alle de store franske scenene, og opptrådte jevnlig på Paris Opera hvor hun høstet stor anerkjennelse. Siden har hun  opptrådt på store internasjonale scener, inkludert Salzburgfestivalen, Teatro Real i Madrid, Liceu i Barcelona og New York Metropolitan Opera.

Hun har et enormt repertoar,  og det har gjort det mulig for henne å opptre regelmessig i både operaopppsetninger og konserter. Hun har blant annet jobbet med dirigenter som Emmanuel Krivine, David Stern, Kurt Masur, Emmanuelle Haïm, Louis Langrée og Myung-Whun Chung, og med artister som Philippe Cassard, Renaud Capuçon, Nicolas Angelich, L’Ensemble Contraste, Quatuor Ebène, Mahler Chamber Orchestra og mange flere.

Ved Victoires de la Musique Awards i 2016 ble Karine Deshayes kåret til årets lyriske artist, for andre gang i karrieren.