Lars Anders Tomter er en av dagens mest fremragende bratsjister. The Giant of the Nordic Viola (The Strad) ble født på Hamar, og begynte å spille fiolin i en alder av åtte år, og startet også opp med bratsj. Han ble tildelt en spesialpris for sin tolkning av Bartóks bratsjkonsert ved den internasjonale bratsjkonkurransen i Budapest i 1984 og vant deretter Maurice Vieux International Competition i Lille i 1986.

Lars Anders Tomter er fast gjest på viktige festivaler som BBC Proms, Lockenhaus, Kissingen Summer, Mondseetage, Schleswig-Holstein, Schwetzingen, Styriarte, Verbier, samt på en rekke festivaler i Skandinavia. I tillegg er han kunstnerisk leder for Norsk Fjordklassikerfestival. Hans store repertoar inkluderer alle de større samtidsverkene, og han har spilt inn for Simax, Naxos, Virgin Classics, NMC, Somm og Chandos.

Lars Anders Tomter er professor ved Norges musikkhøgskole, og veileder en rekke av våre mest talentfulle strykere. I 2013 ble han utnevnt til gjesteprofessor ved Det Kongelige Danske Musikakademi, København. Han spiller en Gasparo da Salo-bratsj datert fra 1590.