Slik beskrev Opera News’ anmelder sopranens rolledebut i Stefan Herheims La bohème i 2012, en rolle hun gjorde igjen i 2014 og som hun også fikk Kritikerprisen for.

Den tidligere vinneren av Tom Wilhelmsens opera- og ballettpris og Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse jobbet to år ved Operaen i Stuttgart før hun i 2008 ble en av Nasjonaloperaens faste solister. Her har hun gjort seg bemerket i roller som Pamina i Tryllefløyten, Donna Elvira i Don Giovanni, Giulietta i en konsertant oppføring av I Capuleti e i Montecchi, Kathrine Sigismund i Den fjerde nattevakt, Female Chorus i The Rape of Lucretia, Nedda i Pagliacci, Antonia i Hoffmanns eventyr, Solveig i Jüri Reinveres Peer Gynt og grevinnen i Figaros bryllup. Sistnevnte rolle debuterte hun også med ved La Fenice i Venezia.

Hun har sunget ved de anerkjente operafestivalene i Salzburg og Glyndebourne, og turnert i en rekke land som Solveig i Peer Gynt. Tidligere denne sesongen har hun sunget Mimì i La boheme ved Wien Staatsoper og Pamina i Tryllefløyten ved Los Angeles Opera.

I mars 2016 kom Marita Sølbergs solo-cd, Opera Arias, som har fått kritikerne til å hente frem superlativene.