Klarinettist og dirigent Martin Fröst er kjent for å flytte musikalske grenser, og har blitt beskrevet av New York Times som å ha «en virtuositet og et musikerskap uovertruffen av enhver klarinettist – kanskje hvilken som helst instrumentalist – i mitt minne».  Han er allment anerkjent som en kunstner som stadig søker nye måter å utfordre og omforme den klassiske musikkarenaen. Repertoaret hans omfatter både tradisjonelle klarinettverk og rekke samtidsverk.

Fröst var den første klarinettist som ble tildelt Léonie Sonning Music Prize 2014, en av verdens høyeste musikalske utmerkelser. Mottakerlisten er svært prestisjefull, og inkluderer Igor Stravinskij og Sir Simon Rattle. International Classical Music Awards anerkjente hans innovative globale karriere, imponerende diskografi og hans filantropiske arbeid med å kåre ham til deres 2022 Artist of the Year Award.

Fröst ble annonsert som Artist in Residence med Orchestre de la Suisse Romande og Orquesta Sinfónica de Castilla y León for sesongen 2023/24. I tillegg er han sjefdirigent for Swedish Chamber Orchestra, inkludert SCO Festival Fröstivalen. Etter vellykkede premierer på Anna Clynes klarinettkonsert med Royal Concertgebouworkest og Philharmonia Orchestra, fortsetter han å jobbe med orkestre som blant annet Helsinki Filharmoniske Orkester og Antwerpen Symfoniorkester.