Matthias Goerne (f. 1967) er en tysk baryton som er kjent for sin varme, følsomme og uttrykksfulle stemme. Interessen for musikk ble vekket allerede i en tidlig alder. Som gutt begynte han å synge i kor, og han utviklet raskt sin vokale dyktighet. Han studerte deretter sang ved Musikhochschule i Leipzig under ledelse av Hans-Joachim Beyer og senere ved Musikakademie i Karlsruhe med Elisabeth Schwarzkopf.

Goerne startet sin karriere som operasanger da han debuterte på operascenen i Weimar i 1992. Siden har han opptrådt på noen av de mest prestisjefylte operahusene i verden, inkludert Teatro alla Scala i Milano, Royal Opera House i London, Opéra National de Paris og Metropolitan Opera i New York. Han er kjent for sine formidable tolkninger av roller som Wolfram i Wagners «Tannhäuser», Amfortas i «Parsifal» og tittelrollen i Bergs «Wozzeck». Hans evne til å kombinere sin kraftfulle stemme med dyp emosjonell intensitet gjør fremførelsene hans uforglemmelige.

Goernes repertoar strekker seg imidlertid utover operaen. Han er også en fremragende lied-sanger og har opptrådt på verdens mest anerkjente konsertscener med orkestre som Berliner Philharmoniker, Wiener Philharmoniker, New York Philharmonic og London Symphony Orchestra.

Goerne er også engasjert i samtidsmusikk, og har urfremført flere verk av nålevende komponister, inkludert Wolfgang Rihm og Matthias Pintscher. Han har samarbeidet med jazzmusikere, inkludert pianisten Brad Mehldau.

I tillegg til sin omfattende konsert- og operakarriere, er Goerne også en aktiv pedagog og underviser ved Hochschule für Musik «Hanns Eisler» i Berlin. Han har mottatt en rekke priser og utmerkelser for sin kunstneriske innsats, inkludert Gramophone Award og ECHO Klassik-prisen.