Den finske dirigenten Tarmo Peltokoski startet allerede som fjortenåring studier med professor emeritus Jorma Panula, og studerte med Sakari Oramo ved Sibelius-akademiet. Han har også blitt undervist av Hannu Lintu, Jukka-Pekka Saraste og Esa-Pekka Salonen. Dirigenten er også en anerkjent og prisvinnende pianist, og han har opptrådt som solist med alle de store finske orkestrene. I tillegg har Tarmo Peltokoski studert komponering og arrangering, og liker spesielt musikkkomedie og improvisasjon.

Han ble tildelt tittelen hoved-gjestedirigent i januar 2022 av The Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, og ble med det den første dirigenten med denne stillingen i orkesterets 42-årige historie.

I mai 2022 ble Peltokoski utnevnt til musikk- og kunstnerisk leder for Latvian National Symphony Orchestra, og tiltrådte i 22/23-sesongen. Han er også utnevnt til hovedgjestedirigent for Rotterdams Philharmonisch Orkest. I august 2022, 22 år gammel, fullførte han sin første Wagner Ring-syklus på Eurajoki Bel Canto-festivalen.

Han har og skal jobbe med solister som Yuja Wang, Asmik Grigorian, Matthias Goerne, Jan Lisiecki, Julia Fischer, Golda Schultz, Martin Fröst og Sol Gabetta.