«Looking for something to blow the musical cobwebs away? Try Henrik Hellstenius«, skriver Gramophone i sin anmeldelse av albumet Public Behaviour, som Stavanger Symfoniorkester deltar på.

Verket som har gitt navnet til albumet, ble urfremført i Fartein Valen i november 2022. I tillegg har albumet fått plass til verket Together. Gramophone fortsetter:

«….Hellstenius’ musikk klarer å uttrykke angsten, ønskene og usikkerhetene som lurer i hver av oss og veileder, former, forvrenger og bestemmer vårt forhold til alle andre. Potent, kraftfullt stoff.»

 

Lyttekveld med paneldiskusjon

Komponisten antyder med disse verkene, fra titlene deres – Public Behavior og Together – til deres uttrykksmåter og hvert eneste ord som ytres i dem, at de er rettet utover, til samfunnet generelt. Folk må lære å jobbe med de som er forskjellige fra dem selv, og som de ikke forstår og som de ikke liker. Disse verkene handler om at vi som individer i ulike samfunn må se på nye måter å være sammen på, fremfor å dyrke en individualisme som for lengst er oppbrukt.

Lytt på albumet, og perspektivet skifter. Lytt igjen og hør tvil, bekreftelse, frustrasjon som blir hvisket, sagt, sunget og ropt. Orkesteret artikulerer også ordene, og uenighetene og splittelsene vi kjenner igjen fra politikken blir tydelig i musikken.

For å gi vårt publikum en mulighet til å bli bedre kjent med denne musikken, inviterer vi til lyttekveld med plateprat. Komponisten spiller utvalgte klipp for oss, og diskuterer albumet og tematikken i det. Med seg har han Ebba Rydh (Nordic Voices), Nils Henrik Asheim (komponist og organist) og Hjalmar Kvam (Stavanger Symfoniorkester).

Når: mandag 15. april kl. 19:00

Hvor: Resepsjonen bar og kafé på Tou, Kvitsøygata 25, 4014 Stavanger

Inngang: Gratis

Hjertelig velkommen!