Utgivelsen er tilgjengelig i flere formater: CD, 33 1/3 omdr./min. Vinyl, Blu-ray i 5.1-surround, inkludert Dolby Atmos og Auro 3D. Mortensen Symfoni er også tilgjengelig for digital strømming på alle plattformer. Stereo vinyl kommer 8. juni 2018.

Finn Mortensen har vært en viktig bidragsyter i norsk musikkliv siden 1950-tallet. Som en av Norges første modernister er Mortensens første verk i en fri-tonal, nyklassisk stil. Finn Mortensen har hatt stor innflytelse på følgende generasjoner av norske komponister, og verket er preget av et personlig og romantisk uttrykk.

Den norske dirigenten Peter Szilvay har gjort seg bemerket i sin tolkning av ny musikk og har bidratt som dirigent i en rekke innspillinger.

Finn Mortensens Symfoni op. 5 ble spilt inn i Fartein Valen i Stavanger konserthus, av Grammy-vinner Jim Anderson. Ulrike Schwarz, som har vært ansvarlig for mange Grammy-nominerte produksjoner, har vært produsent. Opptaket ble ferdigstilt på Skywalker Sound i Nord-California og mastret av Robert C. (Bob) Ludwig of Gateway Mastering, Portland, Maine.

Nyt musikken her: SpotifyAmazon og Tidal