Konserten er SSOs bursdagsgave til hele byen og TOU som fyller 20 år i 2021.

– Vi brenner for å formidle og bringe den klassiske musikken ut til folk, enten det er i konsertsalen eller i det offentlige rom, sier administrerende direktør i Stavanger Symfoniorkester, Morten Warland.

– Gjennom koronatiden har SSO spilt ukentlige konserter, enten som rene strømmekonserter eller med publikum i salen, men vi har lengtet etter flere levende publikumsmøter. Vi gleder oss til å samle flest mulig mennesker til fest og feiring i parken ved TOU. At vi skal gjøre det sammen med Norges popkomet girl in red – som spiller med fullt orkester for aller første gang – er utrolig gøy, avslutter Warland.   

Marie Ulven, bedre kjent under artistnavnet girl in red, slapp i mars 2021 debutalbumet sitt «If I Could Make It Go Quiet», som har høstet lovord og toppkarakter fra inn- og utland. I tillegg til Girl in Red, skal SSO også spille med Kjell Øverland, aka Kapteinen, fra Storhaug, duoen Finding Neo som består av vokalist Andrea Ådland og gitarist Mathias Keilegavlen fra Strand, og indiefolk-bandet Days of August bestående av Frank Christian Brambo fra Sokndal, Espen Alsvik fra Jørpeland og Mathias Helvig fra Stavanger.

Orkesteret skal også spille utdrag fra Gisle Kverndokks Grammy-nominerte Symfoniske danser, med solistene Khaled Habeeb (oud) og Hamed M. Nezhad (ney). Musikken er inspirert av danser fra Kina og Madagaskar, Kurdistan og Eritrea, Cuba og Polen.

Nick Davies dirigerer orkesteret og konserten ledes av Nina Ellen Ødegård, skuespiller ved Rogaland Teater og vinner av Stavanger kommunes Kulturpris 2021.

Om konserten:

  • Gratis utendørskonsert utenfor TOU i Stavanger lørdag 21. august kl. 16.00
  • Billettslipp torsdag 12. august kl. 12.00 på www.touofficial.com og sso.no
  • SSO med artistene girl in red, Kapteinen, Finding Neo og Days of August
  • Nick Davies er dirigent og Nina Ellen Ødegård leder konserten
  • Konserten er støttet av Kulturdepartementet og Stavanger kommune