Fra venstre: Fredrik Fluge James, Christian Ernst Hyldmo, Sara Hashemi, Julia Louise Van Blaricum og Angelica Tran.

I 14 år har Stavanger Symfoniorkester jaktet unge musikalske talenter i Rogaland. Denne sesongen skal fem nye ungdommer fra Sandnes og Stavanger prøve seg som profesjonelle musikere med Stavanger Symfoniorkester.

– Jeg meldte meg på Talentjakten fordi jeg synes tanken på å spille i orkester er fantastisk, sier Sara Hashemi (17), som spiller fiolin.

– Det å kunne skape magi sammen, i samspillet, og det å kunne sitte med så mange flinke og engasjerte musikere, og gjøre nettopp dette.

Trompetist Christian Ernst Hyldmo (15) kjenner seg igjen i det Sara sier.
– Jeg meldte meg på Talentjakten fordi jeg har lyst å få et større innblikk i hvordan det er å være profesjonell orkestermusiker.

I tillegg til Sara og Christian, består årets orkestertalenter av fløytist Angelica Tran (16), oboist Julia Louise Van Blaricum (17) og hornist Fredrik Fluge James (18). De er alle elever ved Unge talenter Bjergsted (UtB), som er et samarbeid mellom Universitetet i Stavanger og Stavanger Kulturskole.

Talentjakten startet i 2010 og er et samarbeidsprosjekt mellom Stavanger Symfoniorkester og Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens helter, som støtter talentutvikling innen kultur, idrett og realfag.

I Talentjakten får unge klassisk musikktalenter i Rogaland anledning til å bli kjent med yrket som orkestermusiker. De utvalgte talentene får veiledning av mentor, og spiller fire konserter med Stavanger Symfoniorkester i løpet av sesongen 2024–25, deriblant Nyttårskonsertene. Hittil har 220 unge musikere søkt om deltakelse i programmet, og 50 har deltatt. Flere har fått fast orkesterjobb, deriblant fiolinist Ida Celine Dirdal og bratsjist Christine Oseland i Stavanger Symfoniorkester.