– Denne muligheten til å få jobbe med SSO er utrolig bra! Vi får samarbeide med store dirigenter, og lære hvordan de arbeider og hvordan de gjennomfører prøver. I tillegg er det kjekt å få være en del av samfunnet rundt orkesteret, og selvfølgelig å få utvikle seg som dirigent,  sier Guro Haugli (28) fra Asker. Hun er opprinnelig oboist, og begynte å dirigere da hun var 19.

– Siden det har jeg nesten vært besatt.

Haugli studerte dirigering ved Universitetet i Stavanger.

Omer Shteinhart (27) spiller både klaver og slagverk, og startet også med dirigering da han var 19 år.

– Dirigeringen tok over, og ble fort det viktigste for meg.

Shteinhart har studert i både Tel Aviv, Manchester og her i Stavanger.

– Flott mulighet

De to assistentdirigentene kommer til å jobbe i tett samarbeid med sjefdirigent Andris Poga og ulike gjestedirigenter i 2023. Arbeidsoppgavene består blant annet av å assistere dirigenter, være forberedt til å tre inn i prøver og konserter som erstatter, dirigere egne prosjekter, bistå ved multimediaproduksjoner, forberede partiturer og lese korrektur av programtekster.

Shteinhart trekker fram kommunikasjonen som den viktigste motivasjonsfaktoren sin.

– Kommunikasjonen både med musikerne og med andre folk, og alt vi kan oppnå sammen. Det er det beste med dirigering. Disse stillingene vi har fått gir oss en flott mulighet til å få møte fantastiske musikere, både de internasjonale gjestene og musikerne vi har i orkesteret. Vi får utvide nettverkene våre, og vi får lære av de beste.

Haugli nikker enig, og trekker i tillegg fram de helt spesielle øyeblikkene med orkesteret.

– Det beste med å dirigere er når alt blander seg, eksploderer, tar av – og blir større enn hvordan du trodde det kunne bli. De øyeblikkene er virkelig grunnen til at jeg dirigerer.

– Disse stillingene vi har fått gir oss en flott mulighet til å få møte fantastiske musikere, både de internasjonale gjestene og musikerne vi har i orkesteret. Vi får utvide nettverkene våre, og vi får lære av de beste, sier Omer Shteinhart (til høyre). Sammen med Guro Haugli er han engasjert som assistentdirigent i SSO i 2023.

For å søke på assistentdirigentstillingen må du være en norsk dirigent, eller en internasjonal dirigent som bor fast i Norge. Øvre aldersgrense er 40 år, og det kreves betydelig dirigenterfaring og høyt kunstnerisk nivå.

Opptaksprøven var 21. november, der ble Haugli og Shteinhart vurdert av sjefdirigent Andris Poga og sentrale representanter for orkesteret.

Stillingene er sponset av Talent Norge og Sparebankstiftelsen DNB.