«Imponerende, originalt og rørende» skrev Aftenbladets anmelder om The Mute. «Stor originalitet og godt spill» skrev juryen i sin begrunnelse for hvorfor The Mute vant Heddaprisen for Årets forestilling.

Nå får også publikum i Oslo muligheten til å se forestillingen. The Mute skal gjeste hovedscenen i Den Norske Opera & Ballett i Oslo søndag 7. juni 2020 kl. 20.00 i anledning Heddadagene 2020.

The Mute ble avduket for 7000 publikummere fordelt på syv utsolgte forestillinger i Stavanger konserthus i mars 2019. I juni mottok The Mute Heddaprisen for Årets forestilling og for Beste scenografi/kostymedesign.

At eventyret med The Mute fortsetter på denne måten er helt utrolig stas! Ikke bare at Heddadagene gjerne vil ha forestillingen i sitt program for 2020, men at vi nå skal fremføre The Mute med originalbesetningen i selveste Operaen er prikken over i-en, sier Christian Eriksen og Janove Ottesen.

Utvikling og kunstneriske ambisjoner er viktig og som orkester skal vi stadig utfordre, både oss selv og publikum. Jeg synes det er helt naturlig at en så bred og samtidig helt unik forestilling skal kunne oppleves i Oslo i anledning Heddadagene, sier administrerende direktør Morten Warland i Stavanger Symfoniorkester.

Vi er veldig begeistra for at Heddaprisvinnaren The Mute kjem til Heddadagene 2020!, sier leder for Heddakomitéen Solrun Toft Iversen. – Stavanger Symfoniorkester satsa modig då dei inviterte Janove Ottesen og Christian Eriksen til å skape denne forestillinga. At dei no satsar ytterlegare med det kjempeløftet det er å flytte produksjonen til Heddadagane gler meg stort. Vi er nok mange som har ynskja oss eit høve til å oppleve denne ambisiøse framsyninga som gjorde slikt inntrykk på publikum og på prisjuryen. Dette høvet får vi no. 

Salgsstart: tirsdag 22. oktober kl. 10.00 på operaen.no.

 

Om The Mute:
I 2015 inviterte Stavanger Symfoniorkester Christian Eriksen og Janove Ottesen til et unikt samarbeid. De ble utfordret til å skive en symfonisk stumforestilling. Fredag 29. mars 2019 var det premiere på The Mute i Stavanger konserthus. Forestillingen solgte syv fulle hus og 7000 publikummere sikret seg billetter.

Christian Eriksen er manusforfatteren bak The Mute. Han spiller den mannlige hovedrollen og er, sammen med Arne Nøst, også regissør i prosjektet. Christian har i flere år utviklet, skrevet og spilt i en rekke teaterforestillinger, men dette er hans første forestilling uten bruk av ord og med fullt symfoniorkester. Ellers er han også manusforfatter og skuespiller i konseptforestillingene «Barnas Store Julerevy», «Pizzicato» med SSO og «Smilemann» med Vegar Hoel på Rogaland Teater. I 2016 debuterte han som regissør på hovedscenen med forestillingen «Nerdene» som han skrev på bestilling fra Rogaland Teater. Etter 20 år som komiker og skuespiller tar Christian Eriksen steget helt alene ut på scenen med sin solo-forestilling «The One And Lonely» som har premiere i mars 2020.

Janove Ottesen er komponisten bak The Mute. Dette er hans første symfoniske storverk og i sjanger ganske langt fra hans opprinnelse i rockebandet Kaizers Orchestra hvor han er komponist, tekstforfatter og frontmann. Janove har også skrevet musikken til barneteatermusikalen «Det Tusende Hjertet» og «50 Flotte År Med Frode Kommedal» ved Rogaland Teater av forfatter Tore Renberg, samt teatermusikalen «Sonny» basert på musikk av Kaizers Orchestra. Han er videre komponisten bak Hålogaland Teater sin versjon av «Peter Pan», filmmusikken til «Her er Harold» av Gunnar Vikene og det symfoniske bestillingsverket «Do You Love Me?» til åpningen av Stavanger konserthus i 2012. Janove er for tiden aktuell med turneen Spindelvevriff 2019.

 

Medvirkende:
Komponist/arrangement: Janove Ottesen
Manus: Christian Eriksen
Skuespiller: Christian Eriksen
Skuespiller: Nina Ellen Ødegård
Skuespiller: Matias Kuoppala
Scenograf: Arne Nøst
Koreograf: Therese Markhus
Kostymedesigner: Christina Lovery
Maskør: Jill Tonje Holter
Lysdesign og animatør: Reidar Richardsen
Regi: Christian Eriksen og Arne Nøst
Orkestrering: Gisle Kverndokk
Dirigent: Nick Davies

 

Om Heddaprisen:
Heddaprisen er en av Norges mest prestisjefulle scenekunstpriser og deles ut årlig for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst. Prisen eies av Norsk teater- og orkesterforening (NTO).

Heddadagene er en scenekunstfestival som samler et bredt spekter av scenekunst fra hele landet til en uke med forestillinger og andre arrangement i Oslo. Sammen med nominasjonene til Heddaprisen viser Heddadagene et tverrsnitt av bredden og mangfoldet som finnes i norsk scenekunst.