Schumanns klaverkonsert hører til gjengangerne i konsertsalen. Alle store pianister har spilt den. I morgen vender Leif Ove Andsnes tilbake til Tysværtunet kulturhus for første gang siden 1993, som solist i Schumanns berømte klaverkonsert, sammen med Stavanger Symfoniorkester. På programmet står også Prokofjevs Cinderella-suite, satt sammen av kveldens dirigent, Antony Hermus.

Morgendagens konsert er en begivenhet på flere måter. Konserten er den 50. i rekken siden Tysværtunet kulturhus stod nytt i 1993.

– Tysværtunet har siden åpningen i 1993 vært spillested for Stavanger Symfoniorkester. Storsalen ble i sin tid prosjektert nettopp for å være en optimal arena for symfoniorkester, og det ble veldig vellykka. Vi er stolt medarrangør og har nå fått oppleve hele 50 konserter med et SSO som alltid er i storform, sier Øystein Ellingsen, kulturhusleiar i Tysværtunet kulturhus.

Stavanger Symfoniorkester (SSO) spilte sin første konsert i Tysværtunet kulturhus 9. juni 1993, få måneder etter at bygget stod ferdig. Bare tre måneder senere, 8. september 1993, var SSO tilbake på Tysværtunet med Leif Ove Andsnes som solist i Ketil Hvoslefs Klaverkonsert.

– Det er viktig for SSO å ta med orkesteret ut av vår faste konsertsal i Stavanger for å formidle musikk og møte publikum andre steder i regionen. Det er spesielt kjekt å reise til Tysværtunet kulturhus denne gangen. Orkesteret er i storform og vi gleder oss til å ha med Leif Ove på dette jubileumsbesøket. Publikum har virkelig noe å se frem til. Vi takker for de 50 første konsertene på Tysværtunet og gleder oss til de 50 neste, sier administrerende direktør i Stavanger Symfoniorkester, Morten Warland.

Stavanger Symfoniorkester spiller jevnlig regionskonserter i Rogaland. Fredag 21. januar 2022 er SSO tilbake på Tysværtunet kulturhus, i et program som strekker seg fra Debussys Faunens ettermiddag, via Rolf Wallins verk, Under City Skin, til Dukas’ symfoni i C-dur.