Lindberg studerte opprinnelig klaver før han startet sine komposisjonsstudier ved Sibelius-akademiet hos blant andre Rautavaara, og fortsatte senere i Paris hos Grisey. I starten av sitt virke var han opptatt av eksperimentell musikk, men utviklet stilen utover 1990-tallet til mer klassisk modernisme. Internasjonalt har han blant annet blitt kjent for den fargerike og virtuose Konsert for orkester (med SSO 23. mars 2017) som fikk pressen til å hente frem superlativene. Klarinettkonserten har SSO fremført tidligere til stor suksess med landsmannen Kari Kriikku.

De senere år har Lindbergs komposisjoner beveget seg i en mer romantisk retning, som for eksempel i den seneste klaverkonserten som SSO fremfører 16. mars.

Det er en rikholdig verkliste komponisten har bak seg og særlig mye musikk for orkester. Med et så rikt klangapparat, er det ikke uventet at orkesteret er hans favorittinstrument. Når han ikke komponerer selv, bruker han tid på studier av partiturer av de gamle mestrene. Særlig har komponistene Lutoslawski, Szymanowski, Bartok og Ravel vært viktige for ham.

Lindberg var composer in residence hos New York Philharmonic Orchestra 2009-2012 og innehar for tiden samme posisjon i London Philharmonic Orchestra for tre år. Flere av verkene han har skrevet i den forbindelse blir presentert i Stavanger, deriblant den nyeste fiolinkonserten fremført med ingen ringere enn Frank Peter Zimmermann som solist.

Orkesteret ser frem til å arbeide sammen med Lindberg som også vil dirigere ensemblekonserten på Tou Scene lørdag 18. mars.

KONSERTER VÅREN 2017: 12. januar, 16. mars, 18. mars og 23. mars (les mer i sesongprogrammet – mer info kommer på websiden)