Program

Anders Hillborg (f. 1954):
Liquid Marble
Lontana in sonno for sopran og orkester
Kongsgaard Variations for strykorkester (Verdenspremiere)
Fiolinkonsert Nr. 2 (Norsk premiere)

Medvirkende

Christian Karlsen, dirigent
Marianne Beate Kielland, sopran
Eldbjørg Hemsing, fiolin
Anders Hillborg, Composer-in-Residence

Sted

Fartein Valen, Stavanger konserthus

Anders Hillborg er Composer­-in-Residence hos Stavanger Symfoniorkester i sesongen 20-21. Over to konserter i mars skal i alt fem av komponistens verk fra de siste tre tiårene fremføres.

Liquid Marble (1994), Dreaming River (1998), Peacock Tales (1998), Lontana in Sonno (2002), i tillegg til en nyskreven cellokonsert skrevet til den fransk­ tyske cellisten Nicolas Altstaedt, et verk som får skandinavisk premiere i Stavanger konserthus senere i mars (skandinavisk premiere). Sammen danner de et portrett av en versatil, eklektisk og nysgjerrig kunstner.

Våren 2021 blir første gangen Hillborg besøker Stavanger, et opphold han ser frem til. Ikke minst er han spent på å skulle jobbe med mezzosopran Marianne Beate Kielland for første gang – hun er solist i Lontana in Sonno.

– Jeg har hørt henne synge Purcell tidligere, det var fantastisk bra. Jeg har aldri vært i Stavanger og jeg har ekstremt høye forventninger! Jeg har hørt så mye fint om Stavanger Symfoniorkester. Det skal bli veldig, veldig gøy.