Program

Utdrag fra:
Alfred Newman: 20th Century Fox fanfare
Edvard Grieg: Morgenstemning
Igor Stravinskij: Ildfuglen
Giuseppe Verdi: Prelude La Traviata
Harald Sæverud: Kjempeviseslåtten
John Williams: Hedwig's theme fra Harry Potter
Elever fra PY6B ved BiSS Gausel: Musikkens magiske kraft (vinnerkomposisjonen for Lydo 2024)
Edvard Grieg: Norsk dans nr. 2
Krzysztof Penderecki: Threnody to the Victims of Hiroshima
Samuel Barber: Adagio for Strings
Antonio Vivaldi: Konsert for piccolofløyte, 2. sats (Largo)
Gioachino Rossini: Wilhelm Tell

Medvirkende

Guro Haugli, dirigent
Benedicte Izabell Ekeland, konferansier
Patrick Curlett, konsertmester

Flyfilm: Jonny Engelsvoll

Sted

Fartein Valen, Stavanger konserthus

Visste du at hjernen din består av over 80 milliarder hjerneceller? Disse kan ha forbindelser til flere titusener andre celler. Til sammen danner de et utrolig komplisert nettverk. I Lydo 2024 skal vi utforske hva musikk gjør med hjernen. Vi skal også utforske hva slags musikk som kan skape følelser. Er det mulig å lage musikk som alle blir glade av?

Elevkomposisjon
I samarbeid med Skapia har vi i forkant av årets skolekonserter gjennomført en elevoppgave der elever fra 5. til 10.trinn har komponert egen musikk. Årets vinnere er PY6B ved BiSS Gausel, som fremfører vinnerkomposisjonen ‘Musikkens magiske kraft’ sammen med orkesteret på konsertene.

Oppgaven var å lage små miniatyrer som beskriver en emosjon, og i juryens tilbakemelding stod det blant annet at  «vinneren av LYDO er en klasse som har utforsket et vidt spekter av følelser, og et vidt spekter av musikalske retninger. Dette har resultert i fem fantastiske miniatyrer.»

«Live» forskning
I år som i fjor samarbeider vi med RITMO, Senter for tverrfaglig forskning på rytme, tid og bevegelse, ved Universitetet i Oslo, for et helt unikt «live» forskningsprosjekt. I løpet av konserten vil du få se et par av musikerne spille med hjernemålingshette. Klarer vi å se hvordan hjerneaktiviteten er mens de spiller? Flere av musikerne vil spille med pulsbelte. Dette gjøres for å utforske hvordan kroppsrytmer – inkludert uttrykksfulle kroppsbevegelser og fysiologiske rytmer som hjertefrekvens og pust – stemmer overens mellom mennesker som spiller eller hører på musikk sammen.

Les mer om prosjektet her: RITMO 

LYDO er utviklet av Stavanger Symfoniorkester i samarbeid med Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens helter. Målet er å stimulere til økt kjennskap og interesse for realfag med musikk som inngangsport. LYDO oppfordrer til innovasjon og engasjerer elever til å eksperimentere og utforske.