Christian Vasquez har vært sjefdirigent i Stavanger Symfoniorkester siden 2013. Han håper publikum vil sette pris på et variert og spennende program i en ny sesong.

Vasquez er fra Venezuela som tidvis er preget av politisk uro. Han har bakgrunn fra musikkutdanningen El Sistema i Venezuela, en bevegelse som ble grunnlagt av maestro José Antonio Abreu i 1975. Ideen bak El Sistema er at musikk kan brukes til å jevne ut sosiale forskjeller og hjelpe fattige og vanskeligstilte barn til å få et bedre liv. Vasquez har vært, og er fortsatt, en aktiv bidragsyter i El Sistema i hjemlandet.

– Målet er at vi gjennom El Sistema får de unge til å bytte ut våpen med instrumenter, narkotika med noter, sier Vasquez. – Vakker musikk får fram de gode følelsene i oss og kan bidra til å fremme fred.

Det er ingen tvil om at Vasquez har en høy stjerne i hjembyen San Sebastián de los Reyes i Venezuela. I mars 2017 fikk han et teater og en konsertsal oppkalt etter seg; «El teatro Christian Vasquez». Byen ville på denne måten vise hvor stolte de er over hva en av dens unge sønner har oppnådd musikalsk, både i hjemlandet og internasjonalt.

– Det er vanskelig å finne ord til å få takket nok for denne utrolige anerkjennelsen. For meg er det en ære og et stort ansvar å vite at et samlingspunkt for kunst og kultur i hjembyen bærer mitt navn, sier Vasquez.

Vasquez ledet i 2016 og 2017 orkesteret på konserter i Tyskland, Russland, Finland og Nederland. Konsertene høstet gode kritikker og turneene ble en suksess.

–  SSO har internasjonale ambisjoner og da er det viktig å vise hva vi er god for i andre land. Det var fantastisk å spille i noen av Europas absolutt flotteste konsertsaler, sier Vasquez, og tenker særlig på Tchaikovsky Hall i Moskva, Mariinsky-teatret i St. Petersburg og ikke minst The Royal Concertgebouw i Amsterdam.

Etter Moskva-konserten skrev en anmelder: «Vasquez og hans orkester ga oss en sjelden følelse av selvtillit og evig lykke!».

Evig lykke kan vi dessverre ikke love, men vi kan garantere flere store musikalske opplever og øyeblikk av symfonisk lykke med SSO under ledelse av Christian Vasquez i den kommende sesongen!