Christian Vasquez fra Venezuela har vært sjefdirigent i Stavanger Symfoniorkester siden høsten 2012. Han gleder seg til ny sesong, med et variert og spennende program, og Vasquez ser frem til å lede sesongåpningen for fjerde gang.

– Hver sesong har vært viktig for orkesterets utvikling. Som vanlig ønsker vi å presentere et bredt repertoar, med ulike komponister, og dessuten har vi fått med oss noen fantastiske solister denne sesongen. Jeg gleder meg og jeg tror vi er på rett vei, stråler sjefdirigenten og tilføyer:

Dessuten er Rakhmaninovs 2. symfoni et verk med noen en av de vakreste melodier i den klassiske musikken. Det passer bra å åpne sesongen med musikk som minner oss mer om skjønnhet, kjærlig-
het og fred. Verden trenger mer kjærlighet og fred nå, sier Christian Vasquez.

Vasquez ser det som en ære – både for orkesteret og for publikum – at finske Magnus Lindberg vil være
til stede under to av konsertene til våren.

Lindberg er en av de viktigste komponistene i vår tid, han har fått et stort internasjonalt navn. 230317_magnuslindberg_hanyachlala.jpgMusikken hans har mye farge, dynamikk og rytmer, og det blir en spesiell opplevelse å ha komponisten tilstede både under orkesterets prøver og på konsertene, sier Vasquez.
Han ser det som et verdifullt tilbud til publikum at de denne sesongen kan få et sterkt og godt kjennskap til komponistene Lindberg og Schumann, gjennom presentasjonen av et bredere utvalg av musikken de har skapt, enn det publikum vanligvis får anledning til innenfor et begrenset tidsrom.

Etter at SSO sammen med Fabio Biondi har opplevd suksess på turnéer både i USA (2011) og Spania (2015), er det i 2016 og 2017 sjefdirigent Christian Vasquez som skal lede orkesteret på konserter i Tyskland, Russland og Nederland.
For orkesteret kan det åpne seg nye store muligheter internasjonalt når vi får spille konserter i andre land. Jeg gleder meg til disse turneene og har store forventninger, sier sjefdirigent Vasquez.