Den østeriske slagverkvirtuosen Martin Grubinger er SSOs residensmusiker og skal spille hele seks konserter med orkesteret gjennom sesongen. Martin har valgt Stavanger for sin residens i sin siste sesong som utøvende musiker før han vier seg fullt og helt som professor for multiperkusjon ved Universität Mozarteum Salzburg.

Sesongens residensmusiker i Stavanger Symfoniorkester er den legendariske østerrikske multislagverkeren Martin Grubinger, et fyrverkeri av en artist på alle måter.

Grubinger er en av verdens beste multiperkusjonister og har et uvanlig bredt repertoar som spenner fra soloverk og kammermusikk til perkusjonskonserter. Hans tekniske perfeksjon, entusiasme og musikalske allsidighet gjør konsertene til en stor publikumsopplevelse. Grubinger har oppnådd den ekstraordinære bragden å gjøre solo perkusjon til et høydepunkt i den klassiske konsertverdenen. Han er en fast gjest i mange av verdens mest prestisjefylte konserthus og orkestre, bl.a. Berliner Philharmoniker, Wiener Philharmoniker, Los Angeles Symphony Orchestra, New York Philharmonic, NHK Symphony. Han har vært Artist-in-Residence med Wiener Konzerthaus og Elbphilharmonie. Grubinger har vært på turne med Yuja Wang og hans perkusjonsensembler The Percussive Planet, Century of Percussion og Caribbean Showdown.

Martin Grubinger har mottatt flere priser, blant andre Bernstein Award og den prestisjetunge Jeunesses Musicales’ Würth Prize. Grubinger har studert ved Bruckner Conservatory i Linz og ved Salzburg Mozarteum. Han ble raskt internasjonalt anerkjent gjennom opptredener i bl.a. World Marimbaphone Competition i Okaya, Japan, og ved EBU Competition i Norge.