Sjefdirigent Andris Poga

22_08_25 Andris Poga

Latviske Andris Poga er engasjert som orkesterets sjefdirigent i perioden 2021-2024. 

«Å bli utnevnt til sjefdirigent for Stavanger Symfoniorkester innebærer mye mer enn bare tittelen. I rollen som sjefdirigent ligger det også en utfordring og en forpliktelse til å utvikle og bringe orkesteret til neste nivå. Jeg er svært glad for tilliten og gleder meg til å ta fatt på reisen sammen med Stavanger Symfoniorkester.»
Andris Poga

«En usedvanlig sympatisk personlighet, gode evner til kommunikasjon og oppmuntring, skarpe ører og omfattende kunnskaper er noen av kvalifikasjonene Poga medbringer. Jeg tror han kan ta et orkester som allerede lenge har vært i rivende utvikling, i nye og spennende retninger, også repertoarmessig.»
Aftenbladet 2020

Poga har tidligere ledet Latvias Nasjonale Symfoniorkester. Han har studert filosofi og dirigering ved universitetet i Latvia, og fortsatte senere sine dirigentstudier i Wien. I 2010 vant han førsteprisen i Evgeny Svetlanov Internasjonale dirigentkonkurranse og ble for alvor kjent på den internasjonale musikkscenen. Poga ble engasjert som assistent for Paavo Järvi i Orchestre de Paris og fikk en assistentstilling i Boston Symphony. Han har gjestet bl.a. Gewandhausorchester Leipzig, NDR Elbphilharmonie Orchester Hamburg, München Filharmoniske, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Dresden Philharmonic, Hong Kong Symphony, Sydney Symphony og Oslo Filharmonien.

Andris Poga overtok etter Christian Vasquez som var sjefdirigent for SSO fra sesongen 2013/14 til og med sesongen 2018/19.