Seks unge klassiske musikktalenter fra Rogaland skal prøve seg som profesjonelle musikere med Stavanger Symfoniorkester sesongen 2023-24. Musikken er en lidenskap de seks ungdommene har til felles, og den store drømmen er å en gang bli profesjonelle musikere. Gjennom Talentjakten får de de seks ungdommene nå muligheten til å prøve orkesterlivet i Stavanger Symfoniorkester.

 

Vi har aldri hatt hele seks orkestertalenter i samme sesong tidligere, og det er ekstra kjekt at det er bred geografisk spredning i fylket blant talentene.

TALENTJAKTEN startet i 2010 og er et samarbeid mellom Stavanger Symfoniorkester og Equinors Morgendagens Helter. Hittil har 200 unge musikere søkt om deltakelse i programmet og 44 har deltatt. Talentjakten har til hensikt å løfte frem og inspirere unge talenter innenfor orkestermusikk. De utvalgte talentene får veiledning av en mentor, og spiller fire konserter med Stavanger Symfoniorkester i løpet av sesongen 2023-24. I løpet prosjektet får de et innblikk i hvordan livet som profesjonell musiker arter seg.