Talentjakten er et samarbeidsprosjekt mellom Stavanger Symfoniorkester og Equinor sitt talentutviklingsprogram, Morgendagens Helter. Prosjektet har som mål å løfte frem noen av Rogalands mest lovende talenter innen klassisk musikk, og gi dem en arena hvor de kan utvikle ferdighetene sine ytterligere. De utvalgte talentene kan dermed forvente seg en lærerik periode hvor de skal spille fire konserter med Stavanger Symfoniorkester i løpet av sesongen 2018/19, de får veiledning av mentor og et innblikk i hvordan livet som profesjonell musiker arter seg.

Aleksander Zetterstrøm (17) har spilt FIOLIN i 11 år, går på Vågen videregående skole, er samfunnsengasjert og politisk aktiv, liker seg i ute naturen og heier på Manchester United.

Jonas Omland Skjæveland (18) har spilt KLARINETT i 9 år, går på Stavanger katedralskole, er medlem i bl. a. Våland skolekorps og Bjergsted blåseensemble, og liker det meste innenfor kunst og kultur.

Thomas Sævik (18) har spilt TROMPET i 11 år, er medlem i RUSO og RUK, går på Skeisvang videregående skole, bruker tiden sin på musikk, spille trompet og kjæresten sin.

Roxana Soliman (18) har spilt CELLO i 7 år, flyttet fra Romania til Norge i fjor, snakker fire språk flytende og går på Skeisvang videregående skole i Haugesund.

Siden 2010 har over 170 unge musikere søkt om å bli med i Talentjakten, hvor 31 unge talenter fra Rogaland har fått muligheten til å prøve seg som profesjonelle musikere.
Equinor og Stavanger Symfoniorkester har samarbeidet siden 1990. Morgendagens Helter har som formål å støtte unge talenter innenfor idrett, kultur og utdanning.