Talentjakten er et samarbeid mellom Equinor og SSO, og de utplukkede talentene er Arseni Kazikov (17) fra Jåtten, Sarah Jessica Stampe Nielsen (16) fra Hundvåg og Shaili Aminzadeh (17) fra Stangeland.

– Disse tre unge talentene ble valgt ut til årets Talentjakt etter godt forberedt og gjennomført prøvespill. De viste musikalitet på høyt nivå, og vi i Stavanger Symfoniorkester gleder oss til å følge dem neste sesong, sier orkesterformidler Ingvild Rosenberg.

Skal prøve seg som profesjonelle musikere

De tre utvalgte talentene spiller helt forskjellige instrumenter, som er spesielt gøy ved årets Talentjakt. Arseni spiller fiolin, Sarah kontrabass og Shaili spiller obo. De tre rogalandstalentene skal være med på fire orkesterproduksjoner, og vil få innblikk i hvordan det er å spille som en profesjonell musiker i et orkester.

– Det er spennende å se at det gror godt blant unge klassiske musikere i Rogaland, og det er bra for orkesteret at det kommer frem talenter som spiller på forskjellige typer instrumenter, sier sponsorsjef i Equinor, Cathrine Instebø.

Talentjakten er et samarbeidsprosjekt mellom Stavanger Symfoniorkester og Equinor Morgendagens Helter. Prosjektet har som mål å løfte frem noen av Rogalands mest lovende talenter innen klassisk musikk og gi dem en arena hvor de kan utvikle ferdighetene sine ytterligere.

 

En drøm som går i oppfyllelse

De tre som nå er valgt ut i Talentjakten tror at de har et spennende år i vente, og forteller at det er en drøm å få spille med SSO.

 

Arseni Kazikov

– Jeg var veldig glad når jeg fikk vite at jeg var plukket ut i talentjakten og kunne ikke tro at det skjedde meg. Jeg trodde det var en drøm, sier Arseni.

Arseni har spilt fiolin i over sju år og gleder seg stort til å spille sammen med profesjonelle musikere.

 

 

 

 

 

Sarah Jessica Stampe Nielsen

Hundvåg-talentet Sarah Jessica deler den samme opplevelsen, og forteller at det ville vært en drøm å spille fast med et orkester som SSO.

– Da jeg fikk vite at jeg ble plukket ut i talentjakten kunne jeg først ikke tro at det var sant. Jeg ble superglad og hoppet rundt i rommet. Jeg har lyst til å studere kontrabass, og bli skikkelig flink, sier Jessica Stampe Nielsen.

 

 

 

 

 

Shaili Aminzadeh

– Akkurat nå er mitt eneste ønske å vokse som musiker. Musikk er min lidenskap, det er det som gir meg glede i hverdagen. Det at jeg får drive med dette på et profesjonelt nivå er virkelig en drøm som kommer i oppfyllelse, sier Shaili Aminzadeh.

 

 

 

Siden 2010 har over 180 unge musikere søkt om å bli med i Talentjakten, hvor kun 35 unge talenter fra Rogaland har fått muligheten til å prøve seg som profesjonelle musikere.

Om Equinor Morgendagens Helter: I over 11 år har Equinor jobbet med talentutvikling gjennom konseptet Morgendagen Helter. Equinor driver med talentutvikling både innenfor idrett, kultur og realfag. Morgendagens Helter handler om å løfte frem talenter med evne og vilje til å tenke annerledes, og med kompetanse og utholdenhet til å jobbe hardt for å oppnå enestående resultater.

Les mer om Morgendagens Helter her.

 

Foto: Arne Reidar Mortensen/Equinor