Å berike, bevege og utfordre. Det er essensen av formålet og oppgaven vår i Stavanger Symfoniorkester.

De fleste tenker nok at SSO gleder sitt publikum med musikk. Det er jo også selvsagt helt sant. Over 80 000 publikummere får oppleve SSO i konsert gjennom en sesong. Vanligvis i den fantastiske Fartein Valen salen i Stavanger konserthus, men langt fra utelukkende. Ofte tar vi musikken og orkesteret ut av konserthuset for å treffe publikum der de er. Om det er på bydelshus, en språkkafé, en barnehage, et gamlehjem – eller at vi rett og slett banker på hjemme hos folk og ber oss inn. Vi tilstreber oss å skride helhjertet til oppgaven med et inderlig ønske om å skape magiske opplevelser.

Men, i SSO har vi ikke kun et ønske om å dele opplevelser for øret. Nå byr vi på spennende berikelser for ganen og resten av sanseorganene også. For å feire vårt fantastiske orkester, en enestående og mangfoldig gjeng kolleger og en organisasjonskultur med mange, flotte særtrekk, har vi lagd en kokebok; SSO KOK. Mens vi er profesjonelle i det vi gjør til daglig på jobben, så er vi glade amatører når det kommer til å lage kokebok.

Hele orkesteret var invitert til å bidra med oppskrifter. En bredt sammensatt jury av kolleger fikk i oppgave å plukke ut sine favoritter. En flott mandag i september 2019 fikk vi låne Spiseriets profesjonelle kjøkken og sjefen sjøl, Siggi. Oppskriftene ble til retter av de som hadde foreslått dem, dandert på utvalgt porselen og nydelig avbildet i restauranten. Alle som var med, fikk seg noen deilige smaksprøver.

Boken kan kjøpes i Konserthusets gavebutikk.

Chicago

Takk til:
Odd Standard for raust utlån av dekketøy
Spiseriet for lån av restauranten og eksperthjelp på kjøkkenet