For å feire vårt fantastiske orkester, en enestående og mangfoldig gjeng kolleger og en organisasjonskultur med mange, flotte særtrekk, har vi lagd en kokebok; SSO KOK.
Å berike, bevege og utfordre. Det er essensen av formålet og oppgaven vår i Stavanger Symfoniorkester.
De fleste tenker nok at SSO gleder sitt publikum med musikk. Det er jo også selvsagt helt sant. Over 80 000 publikummere får oppleve SSO i konsert gjennom en sesong. Vanligvis i den fantastiske Fartein Valen salen i Stavanger konserthus, men langt fra utelukkende. Ofte tar vi musikken og orkesteret ut av konserthuset for å treffe publikum der de er. Om det er på bydelshus, en språkkafé, en barnehage, et gamlehjem – eller at vi rett og slett banker på hjemme hos folk og ber oss inn. Vi tilstreber oss å skride helhjertet til oppgaven med et inderlig ønske om å skape magiske opplevelser.
Men, i SSO har vi ikke kun et ønske om å dele opplevelser for øret. Nå byr vi på spennende berikelser for ganen og resten av sanseorganene også. For å feire vårt fantastiske orkester, en enestående og mangfoldig gjeng kolleger og en organisasjonskultur med mange, flotte særtrekk, har vi lagd en kokebok; SSO KOK. Mens vi er profesjonelle i det vi gjør til daglig på jobben, så er vi glade amatører når det kommer til å lage kokebok.
Det vil si, i denne boken skal du finne oppskrifter som kan måle seg med det beste. Og, vi har tillatt oss – som de sier – «å ha juksa litt». Vi har nemlig hatt god og profesjonell hjelp i realiseringen av dette prosjektet. Oppskrifter for hverdag og fest, forrett så vel som dessert og masse imellom. Her skal leseren kunne begeistre sansene med inspirerende oppskrifter, tips til drikke og sågar valg av musikk som kan løfte opplevelsene til store høyder.
Hele orkesteret var invitert til å bidra med oppskrifter. En bredt sammensatt jury av kolleger fikk i oppgave å plukke ut sine favoritter. En flott mandag i september 2019 fikk vi låne Spiseriets profesjonelle kjøkken og sjefen sjøl, Siggi. Oppskriftene ble til retter av de som hadde foreslått dem, dandert på utvalgt porselen og nydelig avbildet i restauranten. Alle som var med, fikk seg noen deilige smaksprøver.
Boken kan kjøpes i Konserthusets gavebutikk.
Takk til: Odd Standard for raust utlån av dekketøy Spiseriet for lån av restauranten og eksperthjelp på kjøkkenet