I likhet med Stavanger Symfoniorkester er Lyse regionalt forankret, har en lang og solid historie, forvalter et sterkt omdømme og representerer gode verdier. Begge parter er ambisiøse og tør å gå nye veier. Gjennom samarbeidet skal vi formidle våre verdier, tenke nye tanker og utforske prosjekter som skal komme fellesskapet til gode.

Kultur er en viktig del av Lyses sponsorsatsing
SSO imponerer på så mange måter. På den ene siden er de et anerkjent orkester langt utenfor Norges grenser, og på den andre siden viser orkesteret stor nærhet til regionen vår. Ikke minst har vi sett dette i 2020, året hvor så mye av tilbudet innenfor kultur har blitt avlyst. Samfunnsansvaret orkesteret har utvist, hvor det ble tatt initiativ til flere titalls konserter spilt på ulike institusjoner, har gledet enormt mange og er et flott eksempel på hvilken lagspiller SSO er, sier Cathrine Suttie, sponsoransvarlig i Lyse.


Foto: Cathrine Suttie, sponsoransvarlig i Lyse

Det er også imponerende hvordan SSO gjør kunsten sin tilgjengelig for folk flest. I tillegg til klassisk repertoar, tør de å leke både med filmmusikk, crossover og andre tematikker som treffer bredt. Nyskapninger har vi også, ikke minst med The Mute som fikk Heddaprisen i 2019. Man kjenner stolthet når dyktige og lokale krefter slår seg sammen og skaper noe så unikt. Det er virkelig med stor glede Lyse nå inngår et samarbeid med SSO.

– SSO er svært glad for å ha inngått en sponsoravtale med Lyse, sier Morten Warland, administrerende direktør i Stavanger Symfoniorkester. – Lyse går foran som godt eksempel innenfor blant annet fornybar energi, og bidrar til økt bærekraft og en grønnere framtid for generasjonene etter oss. Det er noe vi i SSO heier på, sier Warland.      

– Vi er stolt over at en aktør som Lyse, med sin historie og lagånd for sterke og aktive lokalsamfunn, velger nettopp SSO som samarbeidspartner. Med sine framtidsvisjoner og regionale forankring vil Lyse kunne være leddet som sørger for at enda flere innbyggere i Sør-Rogaland får muligheten til å oppleve SSO i tiden framover. Vi ser fram til samarbeidet, avslutter Warland.

Om Lyse AS
Lyse er et norsk industrikonsern med virksomhet innen energi, infrastruktur og telekommunikasjon. Med over 100 års vannkrafthistorie er konsernet blant landets største produsenter av fornybar vannkraft. Lyse bygger og utvikler samfunnskritisk infrastruktur som gjør elektrifiseringen og digitaliseringen av Norge mulig. Nasjonalt er Lyse også en betydelig utfordrer innen fiberbasert bredbånd. Gjennom nær 40 lokale fiberutbyggere leverer de lynkjapt internett, strømmetjenester og underholdning under merkevaren Altibox til over 1,5 million mennesker i Norge og Danmark.

Lyse er eid av 14 kommuner i Sør-Rogaland. Konsernets overskudd går tilbake til eierkommunene og går til velferdstjenester for regionens innbyggere.