Ida Mo Schanche er repetitør i Stavanger Symfonikor og har vært ansatt som pianist i Stavanger Symfoniorkester siden 1. august 2003. Allerede 2 år gammel begynte Ida å spille piano med sin mor. Hun studerte ved Norges Musikkhøgskole med Håvard Gimse som lærer. Hun er en engasjert kammermusiker og akkompagnatør i både inn- og utland.

Inge Steensland-stipend på kr. 50 000 har blitt delt ut siden 2008 og går til en musiker i orkesteret som har utmerket seg spesielt i orkesterkollegiet. Stipendet gir vinneren en kjærkommen anledning til videre faglig utvikling. Steenslandstipendet deles vanligvis ut på SSOs tradisjonelle nyttårskonserter i januar.

Følgende ligger til grunn for tildelingen: høy kunstnerisk kvalitet, engasjement og aktiv innsats i arbeidet med å markere SSO utad som en viktig kulturaktør i regionen. I dette ligger også arbeid for barn og unge og publikumsgrupper som ligger i periferien av SSOs nedslagsfelt. Ansatte i SSO inviteres til å nominere kandidater. Juryen består av vinnerne av stipendet de syv siste årene.

Juryens begrunnelse
Ida Mo Schanche er en strålende musiker, alltid positiv, musikalsk framifrå og totalt usnobbete. Hun er en verdifull ambassadør for Stavanger Symfoniorkester utad, og en klippe for alle hun spiller med, det være seg hele orkesteret, Stavanger Symfonikor eller en nervøs kandidat på prøvespill.

Vi gratulerer Ida med Steenslandstipendet 2022!