Fiolinisten SVEINUNG SAND har vært en sentral skikkelse i orkesteret siden tidlig på 1980-tallet. Han er vært en viktig arkitekt, initiator og ressurs i orkesterets betydelige vekst og utvikling. Sand er en eminent musiker som behersker flere genre og instrumenter. Han har vært konsertmester og bidratt i alle viktige råd, komitéer og fora i SSO. Sveinung har alltids hatt orkesterets vekst og beste for øye, bidratt med kloke og konstruktive innspill og vært en viktig representant utad.

Sveinung har lun humor og er en ivrig historieforteller som ofte avsluttes med en herlig, rungende latter. I tillegg til å være profesjonell fiolinist i SSO, er han en fullblods og allsidig «musikant» med stor spilleglede. Sand har spilt bass med Løgnaslaget og har tilbrakt utallige kvelder på De Røde Sjøhus og byens revyscener. Han har også medvirket på en rekke innspillinger med artister som Bjørn Eidsvåg og Sigvart Dagsland.

Siden 2008 har SSO hatt muligheten til å overraske og glede enkeltmusikere i vårt orkester med et betydelig stipend på 50 000. Stipendet har blitt tildelt musikere som har utmerket seg i kollegiet og er en anledning til videre faglig utvikling.