Stavanger Symfoniorkester, vant den gjeveste prisen for «årets forestilling» når den nasjonale teateprisen Hedda ble delt ut søndag kveld. «The Mute» slo ut både «Ways of Seeing» og flere andre av årets største og mest omtalte forestillinger på de store nasjonale teaterscenene.

Heddaprisen er norsk teaters høyeste utmerkelse, og deles i år ut for 22. gang.«The Mute» var en outsider-kandidat på årets Hedda-liste, men den ble nominert til to priser og vant begge: Forestillingen fikk også Hedda-prisen for beste scenografi/kostymedesign.

Juryens begrunnelse:
Godt teater er et fint samspill mellom flere kunstarter. Sesongen 2018-2019 har bydd på flere oppsetninger hvor forholdet mellom de ulike elementene er godt balansert, og hvert og ett av dem får komme til uttrykk uten å dominere, men i stedet bygger opp under helheten. Den produksjonen juryen særlig har festet seg ved, utmerker seg ved stor originalitet og godt spill, ved å utnytte scenerommet på en særegen måte, ved en helt spesiell scenografi, virkningsfull lyssetting, en svært gjennomtenkt bruk av video og en musikk som står perfekt til forestillingens tematikk og visuelle stil.

Du kan lese mer om seieren i Aftenbladet eller Rogalands Avis.

Foto: Skjalg Vold