Aage Richard Meyer har siden januar 2020 vært assistendirigent for Bergen Filharmoniske Orkester og deres sjefsdirigent Edward Gardner. Han har mastergrad i dirigering ved Universitet i Stavanger, og tar for tiden en Postgraduate Diploma i direksjon ved samme sted og er deltaker i Dirigenløftets nest øverste nivå, Dirigentforum. Nå rykker han opp til Opptakt.

 

– Jeg har søkt på Opptakt hvert år, men at jeg endelig får komme til finaleplassen og i tillegg vinner plassen! Jeg er sjokkert, skjelven og veldig, veldig glad. Det er lenge siden jeg har kjent på en slik følelse, sier Aage Richard Meyer.

 

En stor jury bestående av representanter fra alle de profesjonelle norske symfoniorkestrene, Dirigentløftets faglige råd og tre spesielt inviterte internasjonale dirigentfaglige rådgivere – professor Nicholas Pasquet fra Musikkhøgskolen i Weimar og Federico Hernandez/Iarlaith Carter fra HarrisonParrott – har vurdert kandidatene. Juryen ledes av Morten Wensberg, professor i dirigering og dekan ved Universitetet i Stavanger.

 

– Vi har hatt tre flotte dager i med semifinaler og finale i Stavanger Symfoniorkester. Alle de 14 kandidatene som har prøvedirigert gjorde gode prestasjoner. Våre internasjonale jurymedlemmer forteller oss at de er imponert over nivået. I dag leverte de seks finalistene topp innsats og juryen måtte velge blant flere sterke kandidater. Vi gratulerer vinneren, Aage Richard Meyer, sier Morten Wensberg som også er leder av Dirigentløftets faglige råd.

 

Som vinner av Opptakt vil Meyer over en periode på to år få en bred lansering i hele Norge og blir invitert til å gjøre konserter med alle landets profesjonelle orkestre. I tillegg får han mentorer fra aller øverste internasjonale nivå, personlig coach og støtte til karriereutvikling.

 

Dirigentløftet er en langsiktig satsing med mål om å heve nivå, dyrke kompetanse, øke status, skape samarbeid og bidra til økte karrieremuligheter for Norges dirigenter. Satsingen skal bidra til å gjøre Norge til en dirigentnasjon. Satsingen har siden lanseringen i 2018 vakt stor internasjonal begeistring. Eliteprogrammene Opptakt og Dirigentforum har etablert og etablerer stigende stjerner på dirigenthimmelen. Til eksempel er de to tidligere vinnerne av Opptakt, Tabita Berglund og Daniel Reith, blitt plukket opp av et av verdens største artistmanagements, HarrisonParrott, og lansert globalt.