Kort tid før orkesteret runder 81 år, legger vi ut på en ny og spennende sesong. Og for en sesongåpning det blir! Ingen ringere enn Truls Mørk med dirigent Markus Stenz skal gjøre Blochs Schelomo. Bloch i fellesskap med Bartók og Brahms blir en enestående måte å slå an tonen for sesongens første konserter i Hoved- og Klassikerserien. Gjennom sesongen ønsker vi velkommen tilbake klassiske verk og godbiter, og spennende dirigent- og solistnavn.

Nye bekjentskap
Vi skal også introdusere mye nytt for publikum. Andris Poga, Marc Soustrot og Vassily Sinaisky kommer tilbake for å dirigere orkesteret, og vi skal stifte bekjentskap med en lovende, yngre garde; Ryan Bancroft, Ariane Matiakh og Lionel Bringuier.

Til høsten får vi besøk av blant andre stjernetrompetist Sergei Nakariakov og den prominente klarinettisten Nicolas Baldeyrou. I desember inviterer vi til julekonserter og til gjenhør med Händels Messias for virkelig å sette julestemningen. Seks år etter sin debut skal den talentfulle siddisen Nils Erik Måseidvåg lede våre tradisjonelle Nyttårskonserter. Disse har vokst til en stor «happening» og er en strålende start på det nye året.

Til våren gleder vi oss til å samarbeide med pianist Christian Ihle Hadland, og bratsjisten Antoine Tamestit (SSOs Artist in residence sesongen 2017- 2018) gjester Stavanger igjen. Anna-Maria Helsing, Nuno Coelho Silva og Tabita Berglund skal blant andre dirigere orkesteret. Mange gode verk fra orkestrenes standardrepertoar står på programmet denne sesongen, men vi ser også frem til førstegangsfremførelser i Stavanger av Henrik Hellstenius’ Public Behaviour og et nytt verk av komponisten Øyvind Mæland.

Berike, bevege og utfordre
Et symfoniorkester er så mye mer enn det klassiske repertoaret. Få steder er dette mer tilfelle enn her i Stavanger. Stavanger Symfoniorkester er til for å berike, bevege og utfordre et publikum i alle aldre, fra alle kriker og kroker av vårt vakre og mangfoldige samfunn. Vi ivaretar og formidler en fantastisk musikkarv, men jakter stadig relevans, kvalitet og nyskapning i måten vi treffer vårt publikum. Ambisjonene er høye og vi er privilegerte som høster støtte for det vi gjør.

Hjertelig velkommen til sesongen 2019-2020 med Stavanger Symfoniorkester!

Morten Warland
Administrerende direktør i SSO