Talentjakten er et samarbeidsprosjekt mellom Stavanger Symfoniorkester og Statoil Morgendagens Helter. Prosjektet har som mål å løfte frem noen av Rogalands mest lovende talenter innen klassisk musikk, og gi dem en arena hvor de kan utvikle ferdighetene sine ytterligere. Sesongens utvalgte kan dermed forvente seg en lærerik periode hvor de skal spille fire konserter med Stavanger Symfoniorkester i løpet av sesongen 2017/18, de får veiledning av mentor og en forsmak på hvordan livet som profesjonell musiker arter seg.  

Tobias Furholt (16) har spilt SLAGVERK i 7 år og er medlem av Våland Skolekorps og Stavanger Brass Band.
Ida Celine Dirdal (18) har spilt FIOLIN i 10 år og er med i Unge Talenter Bjergsted (UTB) ved Stavanger kulturskole.
Florian ten Napel (17) har spilt BRATSJ i 7 år, er med i Unge Talenter Bjergsted (UTB) og spiller i Rogaland Ungdomssymfoniorkester og Ung Filharmoni.
Rikke Kleppa (18) har spilt TROMPET i 14 år og er medlem i Auglend skolekorps.

Siden 2010 har over 150 unge musikere søkt om å bli med i Talentjakten, hvor 27 unge talenter fra Rogaland har fått muligheten til å prøve seg som profesjonelle musikere.
Statoil og Stavanger Symfoniorkester har samarbeidet siden 1990. Talentjakten er en del av Statoils talentutviklingsprogram Morgendagens Helter, der selskapet støtter unge talenter innenfor idrett, kultur og utdanning.