Det er en glede å ønske våre abonnenter velkommen til ny sesong med Stavanger Symfoniorkester.

Inneværende sesong har hatt stor spennvidde i programmet. Mye har falt i smak og noe har vært mer utfordrende. Vår visjon er å berike, bevege og utfordre mennesker og samfunn gjennom kraften av levende musikk. Det skal vi fortsette med.

Mange har imidlertid tatt seg tid til å gi oss verdifulle tilbakemeldinger, og vi har lyttet. Sesongen 2023-24 er programmert i tråd med kundeløftet vårt. I Hovedserien tilbyr vi bredden av klassisk symfonisk musikk, fra tidlig barokk til nyskrevne verk. Gjenkjennelse er et stikkord for de seks fredagskonsertene i Klassikerserien. I den nye sesongen får du noen av de store høydepunktene innen symfonisk musikk, med blant andre solistene François Leleux og Julia Lezhneva.

Sesongen åpner grandiost med orkesterets sjefdirigent, Andris Poga, og to store verk på programmet; Beethovens Klaverkonsert nr. 4 og En Alpesymfoni av Strauss.

Gjennom sesongen byr vi på klassiske godbiter og nye verk med en rekke spennende norske og internasjonale dirigent- og solistnavn. Programmet spenner bredt fra Bach, Händel, Mozart, Beethoven, Schubert, Mendelssohn og Bruch via Schumann, Brahms, Tsjajkovskij, Wagner, Sibelius og Mahler til Nielsen, Bartok, Sjostakovitsj, Stravinskij, Ratkje og Buene.

Dirigenten Tianyi Lu er med oss som vår Conductor-in-Residence i enda en sesong, den tyske barytonen, Matthias Goerne, er SSOs Artist-in-Residence, og orkesterets Composer-in-Residence er den anerkjente komponisten og dirigenten, sir George Benjamin.

Du kan se oversikt over abonnementskonsertene neste sesong her.

Abonnement
Vi minner om at abonnement gjelder til det sies opp. Abonnenter i sesongen 2022-23 som ønsker å bli med oss inn i ny sesong, trenger derfor ikke å foreta seg noe. Dersom du har spørsmål eller ønsker å avslutte ditt abonnement, ber vi om at det gjøres til post@sso.no eller telefon 51 53 70 00 innen søndag 14. mai.

Vennekonsertene
Før vi tar fatt på en ny konsertsesong, skal vi avslutte sesongen 2022-23 med Vennekonsertene torsdag 1. juni og fredag 2. juni. På programmet står Samuel Barbers fiolinkonsert, Leonard Bernsteins West Side Story og Johan Svendsen sin orkesterfantasi, Romeo og Julie. Dersom du ikke har tatt ut dine gratisbilletter ennå, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med billettluken.

Hjertelig velkommen til en ny konsertsesong med Stavanger Symfoniorkester!