Kom i julestemning, opplev høytidsstemningen og la freden senke seg med Stavanger Symfoniorkester i julepyntet Fartein Valen.

Julekonserten med Stavanger Symfoniorkester er en fin anledning til å komme i den rette julestemning. Her kan du synge kjente julesanger akkompagnert av et stort symfoniorkester, du får høre flott orkestermusikk der mye har tradisjoner til julefeiringen, og du får en lang time til å slappe av, koble ut en hektisk førjulstid og bare nyte vakker musikk.

Tore Renberg, forfatter og musiker fra Stavanger, leder oss gjennom kvelden.

Hjertelig velkommen til en stemningsfull konsert med den aller vakreste julemusikken!

Per Kristian Skalstad har i mange år vært en etterspurt ballett- og operadirigent, og han har gjestet samtlige norske orkestre ved en rekke anledninger. Inneværende og kommende år gjester han bl.a Den Norske Opera og Ballet, Oslo Filharmonien, Det Norske Kammerorkester og Den Finske Nasjonalballett. Skalstad har siden 2004 dirigert ca 25 store produksjoner for Nasjonalballetten, og i 2017 dirigerte han Carmen ved Nasjonalballettens gjestespill i Wien. Der dirigerte han og i 2009 urfremføringen av Bent Sørensens 2. klaverkonsert med Det Norske Kammerorkester, og har senere tatt med dette verket til Festspillene i Bergen, Proms i Royal Albert Hall og Ojay Music Festival i California. I 2018 dirigerer han innspillingen av dette verket med Andsnes og DNK.

Barytonen Halvor F. Melien har studert ved Norges Musikkhøyskole, og sommeren 2014 medvirket han i Académie du Festival d’Aix-en-Provence. Til tross for sin unge alder, har han allerede etablert seg som en meget etterspurt konsertsanger. Han har et usedvanlig bredt repertoar som spenner fra 1600-tallet til samtidsmusikk. Han har medvirket på en rekke urframførelser og CD-innspillinger, bl.a med musikk av John Frandsen, Knut Vaage og Ørjan Matre, og han har sunget roller som Masetto i Don Giovanni og Moralés i Carmen ved Den Norske Opera. Av andre opera-forestillinger kan nevnes Giove i Monteverdis Il ritorno di Ulisse in patria ved Innsbruckes Festwochen der Alten Musik, og Papageno i Mozarts Tryllefløyten ved teateret i Ho Chi Minh City.

Frank Braafhart er født i Zavenaar i Nederland, hvor han fikk sine første trompettimer av sin far fra han var 4 år gammel. Han var deretter elev av Herman Hopman, solotrompetist i Arnhem Phil harmonic, så fulgte studier ved konservatoriet i Amsterdam med Frits Damrow, solotrompetist i Royal Concertgebouw, samtidig som han fullførte orkesterakademiet i Concergebouw. Deretter fikk han sin mastereksamen i Karlsruhe med Prof. Reinhold Friedrich. Braafhart har spilt med en rekke europeiske orkestre, bl.a. Nederlands Filharmoniske Orkester, Sveriges Radio, Orchestra Mozart di Bologna, Nederlands Radio Kammerfilharmoni, Duisburg Symphoniker og han har siden 2017 vært solotrompetist i Stavanger Symfoniorkester.

Tore Renberg debuterte i 1995 og fikk sitt store gjennombrudd i 2003 med oppvekstromanen «Mannen som elsket Yngve», den første av flere bestselgende og kritikerroste bøker om Jarle Klepp. Etter Klepp-bøkene ga Renberg seg i kast med de viltre Texas-romanene «Vi ses i morgen», «Angrep fra alle kanter», og «Skada gods». Multitalentet Renberg er både forfatter, dramatiker, sceneinstruktør og en erfaren musiker som trakterer flere instrument og har spilt i mangfoldige band. I 2016 slapp han sitt første solo-album, «Ingen nåde» som inneholdt hiten «Margaret», og i 2017 kom oppfølgeren «Ein dag te». Renberg bor i Stavanger med kone og fem barn.

Per Kristian Skalstad, dirigent
Tore Renberg, konferansier
Frank Braafhart, trompet
Halvor F. Melien, baryton
Medvirkende: Stavanger symfonikor

Holst: Walt Whitman Overture Op 7
Sibelius: Julesalme
Halvorsen: Reisen til julestjernen, utdrag
Hummel: Trompetkonsert
Puccini: Messa di Gloria, utdrag
Trad.: Glade jul/Stille natt
Bridge: Sir Roger de Coverley
Vaughan-Williams: Christmas Fantasia
Trad.: Å, kom nå med lovsang
Trad.: Deilig er jorden