“En av de mest begavede musikere i sin generasjon”, ifølge Wall Street Journal.

Med sin kraftfulle teknikk og innsiktsfulle tolkninger har den anerkjente pianisten blitt internasjonalt anerkjent. Andsnes har spilt i verdens beste konsertsaler, både i recitaler og på konserter som solist med fremstående orkestre. Samtidig har han bygget opp en anerkjent og omfattende album-katalog. Han er en ivrig kammermusiker, og er bl.a.  grunnlegger og kunstnerisk leder av Rosendal Kammermusikkfestival.

I 2002 ble han utnevnt til Kommandør av St. Olavs Orden. Han har også blitt hedret med æresdoktorater fra New Yorks Juilliard School of Music og Universitetene i Bergen og Oslo. Pianisten er mottaker av Royal Philharmonic Society’s Instrumentalist Award og Gilmore Artist Award, og ble innvotert i Gramophone Hall of Fame i 2013.

Leif Ove Andsnes ble født på Karmøy i 1970, og studerte ved Bergen Musikkonservatorium, som i dag er en del av Griegakademiet, under den anerkjente tsjekkiske professoren Jirí Hlinka. Han har også fått veiledning fra den belgiske pianolæreren Jacques de Tiège, som, i likhet med Hlinka, har hatt stor innflytelse på hans spillestil og filosofi. Han er for tiden kunstnerisk rådgiver ved Prof. Jirí Hlinka Piano Academy i Bergen, der han årlig gir mesterklasser til deltakende studenter.