«Ikke bare en stemme. Stemmen.» (New York Times)

Den norske sopranen Lise Davidsen slo an på den internasjonale scenen  i 2015, da hun vant priser i Operalia-konkurransen, Dronning Sonja Sangkonkurranse og Hans Gabor Belvederes Sangkonkurranse. Deretter ventet fabelaktige debuter på Metropolitan Opera, Royal Opera House Covent Garden, Teatro Alla Scala Milan, Bayerische Staatsoper, Wiener Staatsoper, og Aix-en-Provence, Bayreuth og Glyndebourne-festivalene.

Hun opptrer hyppig på konserter, og har turnert med mange av verdens ledende orkestre og dirigenter, samt fremført signaturverk som Verdis Requiem på BBC Proms, i Royal Opera House med Antonio Pappano, med DR Symfoniorkestret og Fabio Luisi, og Sibelius’ Luonnotar med BBC Filharmoniske Orkester på BBC Proms.

Hennes nye album, ‘Christmas From Norway’ ble gitt ut på Decca Classics 10. november 2023. Her presenterer hun en herlig og personlig utvalgt samling av tradisjonell norsk julemusikk og klassiske julefavoritter, som sprer den varme gløden av den skandinaviske julestemningen. Når hun reflekterer over prosjektet, uttrykker sopranen sitt langvarige ønske om å lage dette albumet. Lise sier: «For oss fra Skandinavia fungerer julen som et fyrtårn av lys midt i en lang vinter. Det er kanskje derfor vi omfavner den så helhjertet.»