Sonoko Miriam Welde (f.1996, Bergen) er en av Norges mest spennende unge fiolinister. Siden den første opptredenen med Bergen Filharmoniske Orkester som niåring, har hun spilt med blant annet Oslo-Filharmonien, Royal Philharmonic Orchestra, Bournemouth Symfoniorkester, WDR Sinfonieorchester Köln, Combattimento Consort Amsterdam, Zagrebsolistene og Estonian Chamber Orchestra, med dirigenter som Andrew Litton, James Gaffigan, Joshua Weilerstein, Han-Na Chang, Marta Gardolińska og Edward Gardner.

Welde er en entusiastisk kammermusiker, som har samarbeidet med anerkjente kunstnere som Leif Ove Andsnes, Tabea Zimmermann, Clemens Hagen, og Itamar Golan.

Hun er et av medlemmene som grunnla strykekvartetten Opus13, som hun vant 2. pris sammen med i den prestisjetunge Banff International String Quartet Competition i 2022. Welde har også mottatt Equinors klassiske musikkstipend, både alene, samt sammen med Opus13.

Siden 2020 har  hun vært elev av Janine Jansen ved Haute École de Musique i Sion, Sveits. Hun har tidligere studert med Stephan Barratt-Due ved Barratt Due Institute i Oslo og Kolja Blacher ved Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin, i tillegg til ekstraundervisning fra Vilde Frang. I 2018-2020 var hun en del av Crescendo-programmet.

Hun spiller en Alessandro Gagliano fra 1714 på utlån fra Dextra Musica.