Stavanger Brass Band har siden det ble etablert i 1981 vært et av landets aller fremste amatørensembler innen brassbandsjangeren. Korpset har hamstret gode resultater i konkurranser både nasjonalt og internasjonalt, og levert konsertopplevelser på øverste hylle med stor bredde i sjanger og stil, fra klassiske perler med Bjarte Engeset nå i vår til opptredener på flere MaiJazz-festivaler med blant andre Nils Landgren, Frank Brodahl og Bugge Wesseltoft. Korpset har hele 12 ganger representert Norge i europamesterskapet for brass band og turnért store deler av verden.

SBB er vertskapskorps for Siddis Brass, en underholdningskonkurranse hvor tusenvis av brassbandmusikanter fra hele korps-Norge samles til en novemberhelg med musikalske høydepunkter på rekke og rad. Det konkurreres i fem divisjoner fordelt på alle konsertscenene i Bjergstedparken, og det hele avsluttes med en uformell konsert med internasjonale toppartister som gjester.

SBB har tidligere samarbeidet med SSO, blant annet med et prosjekt i 2000 der komponist Helge Iberg og kollega Frank Nordensten skrev verket eX nihilo som forente over 100 musikanter fra korps og orkester i et spennende lydspill på temaet fra den siste delen av millenniumsfeiringen i Stavanger: Dekalogen eller De ti bud. Også i 2018, Musikkorpsenes år, ble korps og orkester forent, med bestillingsverket Suvenir av Torstein Aagaard-Nilsen. Verket ble bestilt av SBB og SSO i forbindelse med Norges Musikkorps Forbunds hundreårsjubileum.

Foto: Øyvind Andersen